Marta Barrachina reforça el compromís per solucionar els problemes, garantir recursos i igualar les oportunitats en les zones de l'interior de Castelló

La presidenta de la Diputació anuncia un conveni singular de quasi 100.000 euros amb l’Ajuntament d’Ares del Maestrat, previst per a la millora de les infraestructures hídriques en aquest municipi de menys de 200 habitants

Marta Barrachina reforça el compromís per solucionar els problemes, garantir recursos i igualar les oportunitats en les zones de l'interior de Castelló
05/04/2024 -

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, reforça el compromís per solucionar els problemes, garantir recursos i igualar les oportunitats en les zones de l’interior amb un conveni singular amb Ares del Maestrat.

La primera presidenta de la Diputació s’ha reunit en el matí d’este divendres amb l’alcalde d’Ares del Maestrat, José Luis Marqués, per a atendre les necessitats i demandes d’este municipi de l’interior de la província. En esta trobada, Marta Barrachina ha mostrat el compromís de la institució per firmar un conveni singular amb l’Ajuntament d’Ares del Maestrat destinat a ajudar a un municipi de menys de 200 habitants, en concret 174 segons les últimes dades del cens. Un poble que, a causa de la seua xicoteta capacitat econòmica, requerix de l’ajuda de la Diputació per a fer front a obres i inversions municipals. La previsió és destinar el conveni singular a la millora de les infraestructures hídriques del municipi.

“La Diputació arriba on altres administracions no poden fer-ho i el conveni singular que firmarem amb Ares del Maestrat és un exemple d’això”, ha anunciat la presidenta del Govern Provincial, qui ha afegit que esta ajuda forma part del full de ruta marcat per aconseguir una institució àgil, pròxima, i, sobretot, eficaç”. “Continuarem treballant perquè el desenvolupament i el progrés es materialitzen i es puguen palpar en els 135 municipis de la província i que tots els ciutadans, visquen on visquen, disposen de els mateixos serveis i tinguen les mateixes oportunitats”, ha afegit la màxima representant de la institució provincial.

A més del conveni singular que rebrà l’Ajuntament per part de la Diputació de Castelló, Ares del Maestrat també opta a 258.500 euros del Pla Diputació Impulsa. Sobre aquest tema cal recordar que la Diputació ja ha obert el termini perquè els ajuntaments puguen definir el destí del Pla Provincial d’Obres i Serveis Diputació Impulsa per als exercicis 2024-2025 i que ascendeix a 31,7 milions d’euros.

Amb l’objectiu de donar la major i millor resposta a les necessitats dels municipis, i que el conjunt de la província siga competitiva i compte amb les mateixes oportunitats i servicis, l’equip de govern provincial ha configurat un Pla Provincial d’Obres i Serveis biennal, la qual cosa comporta al fet que els municipis tinguen la possibilitat d’executar obres de més envergadura.

Cal destacar que el Pla Diputació Impulsa va directe als municipis per a obres, inversions i despesa corrent i la Diputació Provincial ha augmentat els recursos, ja que la seua consignació s’ha incrementat en aproximadament un milió d’euros respecte a l’anterior pla. Una altra de les característiques del pla és la possibilitat que tenen els ajuntaments per a destinar fins a un 40% del pla a despesa corrent. En eixe sentit, s’ha de destinar un mínim del 60% de la quantitat màxima subvencionada a obres, mentre que el 40% restant pot destinar-se a despesa corrent, això és, aquells recursos destinats a atendre les despeses corrents en béns i serveis, necessaris per a l’exercici de les activitats de l’entitat beneficiària destinats al funcionament dels servicis públics municipals. Així mateix, este pla també reafirma la voluntat de l’executiu provincial d’ajudar als més xicotets, per això s’incrementen les aportacions als municipis que tenen sobre la seua gestió pedanies. A més, Diputació Impulsa també engloba totes les ajudes a les mancomunitats, per la qual cosa este pla plasma les necessitats del conjunt del territori.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari