L'Ajuntament de Castelló reprova a la exalcaldess Amparo Marco per l'ús electoralista de l'escultura del "Pregoner"

La regidora de Cultura, María España afirma que “hui reprovem molt més que a una persona. Hui reprovem una manera de tractar al món de la cultura de la nostra ciutat. Amparo Marco serà reprovada, però la vergonya li acompanyarà sempre”

L'Ajuntament de Castelló reprova a la exalcaldess Amparo Marco per l'ús electoralista de l'escultura del "Pregoner"
09/02/2024 -

L’Ajuntament de Castelló ha celebrat hui un Ple extraordinari on ha tirat avant la reprovació de la exalcaldessa socialista i actual senadora, Amparo Marco, per les irregularitats en l’encàrrec d’una escultura dedicada a la figura del ‘pregoner’ quedant a deure 130.000 euros a tots els castellonencs.

La regidora de Cultura ha intervingut, en primer lloc, i ha justificat aquesta compareixença “perquè l’escàndol de l’escultura del “pregoner” va més enllà d’una ex alcaldesa, senadora i membre de l’executiva de Pedro Sánchez , capaç de fer un ‘simpa’ de 130.000 euros a la ciutadania. Molt més enllà de la quantia econòmica que hauran d’afrontar els veïns de Castelló. I també més enllà del respecte que es té al símbol de les nostres festes o a la possible intenció de presentar-se dopat a les eleccions municipals”.

“És la forma en la qual es feien les coses sota el govern d’Amparo Marco, és la forma en la qual vostés fan les coses. Vostés són tan culpables com Amparo Marco del succeït. Perquè tots vostés estaven al corrent de la maniobra i ho van tapar. Una vegada perdudes les eleccions el seu partit comença un tràmit, amb el govern en funcions, en el qual apareix per primera vegada la frase ‘escultura del ‘Pregoner’, silenciat anteriorment com a ’embelliment ornamental de la ciutat”, ha indicat referint-se als regidors que van formar part de l’anterior govern municipal (PSOE i Compromís).

Espanya ha afirmat que “l’escultura que es va encarregar havia de complir una sèrie de requisits, no precisament artístics. Primer. Que portara la cara d’un dels pregoners de les festes, un en concret entre les desenes que al llarg dels anys han sigut pregoners. Segon. Que eixa cara fora la mateixa que la del fitxatge estrela del món de la festa de l’alcaldessa. I tercer. Que l’escultura s’inaugurara ‘dos o tres dies abans de Magdalena’, 15 dies després d’anunciar eixa candidatura”.

La edil ha repassat “la cronologia dels fets. El 22 setembre de 2022. es canvia la cara proposada per l’artista per la del número 4 de la llista del PSOE. 22 de febrer de 2022. S’anuncia el fitxatge de Chema Prades- Sis mesos de diferència. No un any com va dir Amparo Marco, mentint a tots els castellonencs. I a la setmana d’anunciar el fitxatge, escultura inaugurada”.

“Eixe era el pla. L’únic pla. El que tots vostés sabien. Entre tots ho van ocultar i només Jere (l’artista) el va destapar. Un artista estafat, enganyat, burlat. Això és el que a vostés més els ha fet mal. Que és l’artista, que tota Espanya ha sentit l’artista dir que l’alcaldessa li ha deixat amb el cul a l’aire. Que li va mentir, que li va demanar ser discret, que li va demanar al gerent del Patronat de Festes que li manara fotos de Chema Prades i fins a fotos del Pregoner Infantil i la Reina Infantil ‘per a dissimular'”, ha argumentat.

La responsable de l’àrea de Cultura ha afegit que “en tota aquesta farsa de mentides, solament hi ha una bona notícia. La voluntat de l’equip de govern, d’apostar per una cultura per a tots, plural, en castellà i en valencià, a la vista de tots. Sense parany ni cartó i sense discreció. Omplint places, amb una programació per a tots els públics, recuperant festivals i mantenint els que havien”.

Espanya ha resumit que “hui reprovem molt més que a una persona. Hui reprovem una manera de tractar al món de la cultura de la nostra ciutat. Hui Amparo Marco és reprovada, però la vergonya li acompanyarà sempre. A ella i a vostés. I quan l’escultura torne a Castelló i s’instal·le en el lloc triat serà també un record de la baixesa moral de la senadora i exalcaldessa de Castelló”.

Dopatge electoral

Per part seua, el portaveu del govern, Vicent Sales, ha recordat que l’encàrrec de l’escultura es va realitzar “sense cap procediment ni expedient de contractació, sense la taxació deguda i sense involucrar directament, com seria normal, a l’àrea de Cultura. L’encàrrec va partir de manera unilateral”.

D’altra banda, també que “els mateixos que van deixar en fallida tècnica el Patronat d’Esports i Patronat de Festes, els que van governar amb una negligència manifesta per a la gestió”.

“En eixe ambient d’arbitrarietat, en la despesa i descontrol ens trobem ara amb empastre monumental i un escàndol polític majúscul. Van voler obtindre avantatge electoral dopant la seua campanya electoral amb 130.000 euros, que no pagarà el PSOE, ni Amparo Marco, sinó tots els castellonencs de les seues butxaques”, ha remarcat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari