Ajuntament de Castelló i Consell difonen la nova normativa per a fer front als abusos immobiliaris

Ajuntament de Castelló i Consell difonen la nova normativa per a fer front als abusos immobiliaris
08/03/2023 -

El secretari autonòmic de la Conselleria d’Habitatge, Alejandro Aguilar, i la regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló, María Jesús Garrido, han compartit una jornada amb la ciutadania en les quals han exposat la nova normativa i les accions per a contindre els abusos immobiliaris i reforçar el dret a l’accés a l’habitatge. Aguilar ha exposat el nou decret autonòmic contra l’emergència residencial que contempla la cessió temporal obligatòria de l’usdefruit dels habitatges declarats deshabitats de grans tenidors. Mentrestant, Garrit, ha subratllat la pressió de l’Ajuntament per a fer front a un fons voltor en el Raval Universitari.

“Els fons voltor provoquen l’expulsió dels veïns i s’ha de reforçar la legislació per a evitar els seus abusos. Entre altres accions, es desentenen del manteniment dels habitatges i constrenyen als veïns a anar-se’n si no accepten una pujada del lloguer del 50%”, ha afirmat Garrido, que ha recordat accions de l’Ajuntament per a pressionar a un fons voltor en el Raval, entre altres, l’enviament d’una inspecció tècnica i la petició al mateix de l’esmena d’uns desperfectes detectats.

Així mateix, ha ressaltat l’aprovació en el Ple d’una moció reprovant “les pràctiques abusives dels fons voltor”.

Per part seua, el secretari autonòmic ha explicat les mesures aprovades per la Generalitat per a fer front a les situacions de vulnerabilitat en l’habitatge i evitar abusos en l’àmbit immobiliari. Ha assenyalat que potencia les eines de l’Administració per a impulsar solucions residencials en casos d’emergència, i el foment de sistemes d’intermediació per a evitar la pèrdua d’habitatge.

També ha destacat la creació d’un registre de grans tenidors i l’obligació de la cessió temporal dels habitatges que porten més d’un any sense ocupar, així com una expropiació forçosa dels habitatges de protecció pública de grans propietaris que porten més d’un any buides.

Finalment, ha exposat el reforç de la col·laboració entre Generalitat i Ajuntaments i la creació d’un registre de promotors socials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari