Ajuntament i hostalers inicien una campanya per a conscienciar del compliment de les mesures 'anticovid'

En la iniciativa ‘Protegeix la teua diversió’ participen l’ONG Controla Club, la Plataforma de Suport a l’Oci Nocturn de Castelló i Ashotur

Ajuntament i hostalers inicien una campanya per a conscienciar del compliment de les mesures 'anticovid'
15/07/2021 -

L’Ajuntament de Castelló, amb la col·laboració de l’ONG Controla Club, la Plataforma de Suport a l’Oci Nocturn de Castelló (ON! Castelló) i l’Associació Provincial d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme (ASHOTUR), posarà en marxa en el municipi una campanya dirigida a fomentar el compliment de les mesures de prevenció enfront de la covid19 en els espais d’oci de la ciutat. La campanya de conscienciació coincideix amb l’augment de la incidència acumulada del virus a la ciutat.

La campanya s’ha llançat en detectar-se la necessitat d’activar mecanismes dirigits a disminuir els riscos associats al consum d’alcohol que poden derivar en una relaxació de les mesures de prevenció com l‘ús de la mascareta i la higiene de mans. Una iniciativa pensada per a fomentar actuacions responsables després de la reactivació de l’activitat hostalera i l’oci nocturn.

Sota l’eslògan ‘Protegeix la teua diversió’ la campanya posarà en marxa una bateria d’activitats mitjançant les quals es pretén abordar aquests nous riscos higienicosanitaris, tant en l’aplicació dels propis protocols d’actuació per part de l’hostaleria i l’oci nocturn com a l’hora de transmetre al públic missatges i recomanacions clars que contribuïsquen a potenciar espais d’oci saludables.

La campanya, a més, suposa l’establiment de nous canals de diàleg i col·laboració entre el sector hostaler i les diferents administracions i organismes públics, basada en la mútua confiança i en la capacitat per a dur a terme activitats capaces de solucionar els problemes i abordar els reptes del sector de l’oci, l’hostaleria i el turisme.

Entre les principals activitats està la distribució d’un Codi de Bones Pràctiques Professionals en el Sector Hostaler amb recomanacions i consells per a la reducció dels riscos relacionats amb la covid-19 i la distribució de cartelleria informativa amb consells dirigits a les persones clientes dels establiments hostalers, que es durà a terme aquest divendres 16 de juliol.

D’altra banda, durant els dies 23 de juliol i 31 de juliol, i amb l’objectiu de contribuir a enfortir la transmissió dels missatges al públic, un equip de mediadores i mediadors socials de l’ONG Controla Club, formats en intervenció en entorns d’oci, recorreran diferents zones d’oci del municipi per a difondre els missatges de la campanya i resoldre qualsevol tipus de dubte que puga sorgir sobre el compliment de les recomanacions i els protocols d’actuació.

Finalment, la campanya també permetrà dur a terme un estudi sobre el comportament dels establiments i del públic de les zones d’oci enfront de l’amenaça de la covid-19 i la seua relació amb els efectes del consum recreatiu d’alcohol i altres drogues.

Aquesta campanya està emmarcada en el Programa Nacional de Prevenció de les Drogodependències en el Sector Hostaler “Servei Responsable” i és finançada per la Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari