El Banc d'Aliments de Castelló i 'FoodRation4All': Mèrit a la Solidaritat per la dignificació del sistema de donació d'aliments

El Banc d'Aliments de Castelló i 'FoodRation4All': Mèrit a la Solidaritat per la dignificació del sistema de donació d'aliments
14/05/2021 -

La labor social, assistencial i desinteressada del Banc d’Aliments de Castelló, que enguany celebra el seu 25 aniversari, serà premiada aquest diumenge, Dia Oficial de la Província, amb el Mèrit a la Solidaritat de la Diputació de Castelló 2021. Un guardó que compartirà amb el projecte empresarial ‘FoodRation4All’, amb qui han impulsat conjuntament la implantació a les comarques de Castelló d’un pioner sistema virtual de donació d’aliments més sostenible i més digne per a les persones més necessitades.

El president del Banc d’Aliments, Santiago Miralles, ha acollit amb molta alegria la notícia, que suposa un reconeixement al treball que des de 1996 es realitza en l’entitat per a portar el pa a la taula a aquelles persones que no tenen. «Cal traure’s el barret per l’equip humà que tenim ací i per la gran labor que estan fent». I és que, de mitjana anual, s’atén més de 18.000 habitants de tota la província, les que veuen així cobertes les seues necessitats alimentàries bàsiques.

Com a manera de renovar-se i apostar per un model més verd i digne per als usuaris, fa ara dos anys naixia de l’aliança del BAC i un grup de joves de la Universitat Jaume I la iniciativa ‘Ningú Sense La seua Ració Diària’. En aquest curt període de temps ha demostrat ser un èxit incontestable, en multiplicar per sis el volum de donacions en comparació amb els mètodes tradicionals.

El director del projecte, Kilian Zaragozá, ha destacat el caire social d’aquesta iniciativa que, en paraules d’ell mateix, dignifica a les persones «perquè en expedir-los unes targetes intercanviables en supermercats ja no hauran d’exposar-se mai més en les cues de la fam». Les donacions es poden fer a través d’una aplicació mòbil desenvolupada a Castelló. Des de ‘FoodRation4All’ l’objectiu és expandir aquest projecte nascut a la província a tot el territori espanyol.

La trajectòria irreprotxable del Banc i les ganes de canviar el món d’aquest grup de joves castellonencs han sigut la millor carta de presentació perquè se’ls atorgue aquest preuat premi, que distingeix any rere any a les persones i entitats més solidàries de la província.

El reconeixement públic s’efectuarà aquest mateix diumenge, a partir de les 12 hores, en el Paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari