La Banda Municipal de Castelló sona els caps de setmana al Templet de Ribalta

La Banda Municipal de Castelló sona els caps de setmana al Templet de Ribalta
04/09/2021 -

La Banda Municipal de Castelló, dirigida per Marcel Ortega, oferix un cicle de cinc concerts durant els dissabtes de setembre i octubre. Els concerts arranquen hui 4 de setembre, i s’estendran durant l’11 i 18 del mateix, i el 2 i el 17 d’octubre a partir de les 19.00 hores. El programa seguirà l’esquema de l’estiu, el qual ha registrat un notable èxit amb la música de cambra.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha valorat molt positivament “la possibilitat d’iniciar el curs amb els concerts del Templet, els quals ja van tindre una gran acollida durant la primera part de l’estiu”. Ruiz ha destacat “la diversitat de les obres proposades per la Banda Municipal, amb actuacions per a tots els públics”. Així mateix, l’edil ha reconegut la tasca del conjunt de la Banda perquè “gràcies al seu esforç adaptant-se al context sanitari ens han demostrat com fer cultura segura i de qualitat”.

El quintet de metall és el que actua hui al Templet del Ribalta. El concert té una vessant familiar, ja que es tracta d’un repertori de músiques de les pel·lícules més emblemàtiques de diverses generacions com Aladdin o Game of Thrones.

El segon torn, 11 de setembre, serà per al quintet de fusta, amb un repertori basat en els “divins anys 20”. El 18 de setembre, el grup de clarinets compost per 12 músics dirigits pel sotadirector, José Vicente Ramón Segarra, oferiran “Arrels”, que conté obres basades en el folklore de diversos països del món.

Els concerts d’octubre seran amb el quintet de saxos dedicat a les festes de carrer de Sant Francesc i Santa Clara, amb un programa de música espanyola en què destaca que els propis intèrprets han composat part del repertori; i a les festes de carrer de Lope de Vega amb un quintet de fusta que interpretarà un programa delicat i poètic sobre música francesa des de Debussy, Fauré i Ravel i fins al musical “Els miserables”.

Cal assenyalar que durant els concerts es desenvoluparan amb els protocols sanitaris pertinents, així com l’ús de la mascareta i el límit d’aforament.

Cicle simfònic i concerts extraordinaris

La Banda Municipal de Castelló participarà al cicle Ensems, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura. Ho farà el diumenge, 26 d’octubre, a les 11.30 hores amb un repertori contemporani i d’avantguarda. El cicle s’estendrà del 20 d’octubre al 28 de novembre, a l’Auditori de Castelló. A ressenyar que la banda oferirà concerts especials per al dia 9 d’Octubre i el 6 de desembre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari