Begoña Carrasco: “La Junta de Govern dona hui llum verda a l'obra de la residència de majors del carrer Onda”

Begoña Carrasco: “La Junta de Govern dona hui llum verda a l'obra de la residència de majors del carrer Onda”
22/02/2024 -

L’alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha anunciat hui l’aprovació per part de la Junta de Govern Local dels dos últims tràmits municipals referents a l’inici de les obres de la residència de majors del carrer Onda.

En concret, la Carrasco ha explicat que “els dos tràmits aprovats hui són l’atorgament de la llicència ambiental i la llicència urbanística a la conselleria de Serveis Socials, Igualtat i polítiques inclusives per a la construcció d’un edifici per a residència de persones majors dependents i centre de dia al carrer Ribelles Comins, carrer Onda i carrer Riu Navia”.

“Amb això podem anunciar que ja s’ha complit amb tot el treball administratiu des de l’Ajuntament, perquè la Generalitat puga iniciar les obres tan prompte com siga possible i aquesta residència, altament demandada pels nostres veïns, siga una realitat”.

La primera edil ha volgut puntualitzar que “aquests expedients que hem agilitzat portaven paralitzats des de 2022, la qual cosa mostra la desídia i la falta d’interés per a l’anterior govern socialista, i la inacció respecte a aquest projecte. Ha hagut de ser l’actual equip de govern qui, gràcies també a la col·laboració de la conselleria de Serveis Socials, haja desbloquejat aquesta obra clau”.

“Aquest equip de govern compleix amb la paraula donada i on abans no hi havia més que un solar paralitzat, ara hi haurà una nova residència amb 80 places i un nou centre de dia amb capacitat per a 40 usuaris, atenent les peticions de la ciutadania”.

Carrasco ha recordat que en l’última visita de fa unes setmanes de la consellera de Serveis Socials i vicepresidenta segona del Consell, Susana Camarero, “va quedar de manifest eixe canvi en positiu de les relacions entre Generalitat i Ajuntament que servirà per a continuar avançant en eixes obres que milloren la qualitat de vida i l’atenció al col·lectiu de majors i les seues famílies, després de huit anys d’oblit socialista”.

Nou hort urbà

L’alcaldessa de Castelló també ha volgut comentar que “amb la imminent construcció de la nova residència es reubicarà l’hort urbà que fins ara estava funcionant en la mateixa ubicació, comptant amb un total de 38 parcel·les utilitzades pels veïns de la zona”.

Respecte a la solució a adoptar per al nou espai de l’hort urbà “s’estan estudiant, al costat dels veïns, les ubicacions més idònies en el mateix barri. Una vegada triat el nou lloc, es procedirà al clos, reg i divisió en parcel·les, amb el que l’activitat de l’hort en la nova ubicació es podrà reprendre aquest mateix estiu, tractant d’interrompre el seu ús només el temps que resulte imprescindible”.

Altres assumptes

A més de les llicències relacionades amb la residència de majors del carrer Onda, la Junta de Govern ha aprovat, entre altres expedients, l’Adjudicació concessió demanial per a la gestió i explotació de l’aparcament subterrani de la Plaça Santa Clara. En aquest cas, ha sigut l’UTE Serveis Mediterrani S.L.- Telecso S.L. l’empresa adjudicatària, conformement a la proposició presentada que inclou com a cànon anual a satisfer a l’Ajuntament 90.000 euros.

Amb aquesta adjudicació, se soluciona de manera transitòria la finalització de contracte vigent i mentre s’inicien les obres de reforma del Mercat Central i el seu entorn, incloent-hi l’aparcament subterrani, garantint l’ús per part dels clients del mercat i dels qui accedeixen al centre de la ciutat per a realitzar les seues compres.

Referent a decisions en relació amb la pròxima celebració de les festes de la Magdalena, la Junta Local de Govern també ha pres l’acord de modificar els acords de la Junta de Govern Local, de dates 28 de setembre i 26 d’octubre de 2023, pels quals s’estableixen les condicions singulars que regiran els procediments d’autorització d’ocupació de via pública per a la celebració d’esdeveniments en la Pl. Sta. Clara, Pl. Major, Pl. Hort dels Corders, Pl. Isabel la Catòlica i Pl. M.ª Agustina.

Així, s’ha comprovat que algunes de les mesures o condicions establides, com per exemple les relatives a la utilització d’elements d’amplificació sonora, de subministrament elèctric, actuacions musicals, horaris, períodes, superfície, etc, resultarien incompatibles amb la celebració de determinats actes tradicionals i amb nissaga històrica en les festes de la Magdalena o període de Nadal; per exemple, esdeveniments o actuacions musicals o folklòriques en la plaça Major, Hort dels Corders i Santa Clara, desenvolupament d’activitats pròpies de les festes per ens o col·lectius festers en la Pl. M.ª Agustina, etc.

Per aquest motiu, s’aplicarà l’addició del següent paràgraf: “Durant el període de les festes de la Magdalena i període de Nadal, les condicions establides en relació amb la superfície màxima a ocupar, utilització d’equips d’amplificació sonora, realització d’actuacions musicals, itineraris per als vianants, duració i horari quedaran sense efecte, sense perjudici que qualsevol ocupació, ateses les característiques d’aquesta, estarà subjecta a la legislació aplicable”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari