El personal sanitari i d'atenció social podrà viatjar gratis en el TRAM de Castelló

El personal sanitari i d'atenció social podrà viatjar gratis en el TRAM de Castelló
02/04/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que el personal sanitari i d’atenció social accedirà de manera gratuïta al transport durant un mes, prorrogable mentre dure l’estat d’alarma, en els serveis de Metrovalencia, Metrobús, Tram d’Alacant i Tram de Castelló. Amb això, es busca, tal com ha indicat, “donar les màximes facilitats” als col·lectius que se situen en la primera línia de la lluita contra el coronavirus “en un moment en el qual estan realitzant un gran esforç”.

Així ho ha manifestat després de la reunió per videoconferència que ha mantingut al costat del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, amb el gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, Emilio Bayarri, i la secretària Autonòmica d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, María Pérez.

Puig ha recordat a més que tant el personal que treballa als hospitals i centres sanitaris com, des d’ara, també el personal d’atenció social, podrà fer ús de manera gratuïta dels hotels que la Generalitat ha posat a la seua disposició “per a facilitar els desplaçaments als centres de treball i també aqueix descans tan necessari”.

El titular de la Generalitat ha explicat que la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha facilitat a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i a la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives el primer lot de 5.000 abonaments de transport combinats gratuïts. L’anomenat ‘Bono Sanidad’ permetrà a professionals de l’àmbit sanitari i d’atenció social accedir i desplaçar-se de manera gratuïta i durant un mes en tots els mitjans de transport públic de la Generalitat: Metrovalencia, Tram d’Alacant, Tram de Castelló, Metrobús i autobusos interurbans.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat que aquesta mesura pretén facilitar el desplaçament diari del personal sanitari a hospitals i centres de salut. “És un gest més de gratitud cap al personal sanitari, mostra del nostre suport, respecte i admiració per la professionalitat i afecte mostrat en aquesta crisi sanitària. Ara més que mai, hem de cuidar als qui ens cuiden”, ha dit.

Devolució i ampliació del bo mensual

Cal recordar que l’Autoritat del Transport Metropolità de València permetrà a tots els usuaris i usuàries del transport públic de València i la seua àrea metropolitana, ampliar un mes més la utilització dels títols d’abonament transporte combinats comprats des de l’1 de febrer que ja estigueren activats, o que hagen sigut activats recentment.

Igualment, l’ATMV també permetrà la devolució de l’import íntegre de l’abonament transport en aquells casos en els quals haja sigut adquirit a partir de l’1 de febrer i no s’haja activat, o bé haja sigut utilitzat el dia de l’activació i, com a màxim, els quinze dies posteriors.

Per a activar l’ampliació, les persones usuàries hauran d’acudir als punts de venda de Logista (estancs i quioscos), activar-la a través de l”app’ de mòbil Recargamobilis, o bé acudir a l’Oficina d’Atenció al Client situada en l’estació del metro de Colón, una vegada es torne a parar atenció presencial, on es tramitarà també la devolució d’aquests.

Desplaçaments de personal essencial

Després de les restriccions de mobilitat establides recentment pel Govern d’Espanya, únicament els està permés desplaçar-se a aquelles persones que exercisquen treballs o activitats essencials, així com realitzar desplaçaments per motius inajornables.

Arcadi España ha ressaltat que la ciutadania ha de continuar actuant “amb prudència i responsabilitat”. “Aquelles persones els treballs de les quals no siguen considerats activitats essencials han d’evitar al màxim els desplaçaments i romandre a casa”, ha indicat.

Suport del president al sector del transport

D’altra banda, el president, que també s’ha reunit aquest dijous per videoconferència amb representants de la Federació del Transport de la Comunitat Valenciana, ha mostrat el seu suport a les reivindicacions que planteja al Govern central aquest sector per a accedir a mesures fiscals i per a obtenir les mateixes condicions respecte als expedients de regulació temporal d’ocupació que han obtingut altres sectors.

Puig ha mostrat el seu reconeixement a la labor que realitza el sector del transport, que, segons ha remarcat, està tenint un paper “clau” en la distribució d’aliments, el subministrament de material sanitari i el funcionament dels serveis públics i que també està patint “de manera greu” els efectes de la crisi econòmica generada per la pandèmia del coronavirus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari