Arranca una campanya extraordinària de fumigacions antimosquits a Castelló

Durant 10 jornades, el servei reforçarà el tractaments, tant manuals com amb canó nebulitzador, per a reduir les poblacions adultes

Arranca una campanya extraordinària de fumigacions antimosquits a Castelló
06/07/2020 -

L’Ajuntament de Castelló ha posat en marxa una campanya extraordinària de lluita contra els mosquits per a atallar les molèsties que aquests generen, especialment en la zona costanera del terme municipal. Així, els equips tècnics reforçaren els tractaments ja aplicats en la Marjaleria, on apliquen tractaments larvicides i adultizides en totes les vies públiques mitjançant un canó nebulitzador, a més d’utilitzar el mètode manual per als punts de difícil accés.

L’edil de Sanitat, Ignasi Garcia, ha visitat aquest matí la zona del Camí Vell de la Mar, on ja han començat els treballs que duraran 10 jornades, i ha recordat que “la situació excepcional que estem vivint a conseqüència de l’alerta sanitària ha fet que es donen les condicions per a la proliferació dels mosquits, a la qual també contribueix l’emergència sanitària i l’abandonament dels treballs del camp”.

Garcia ha assegurat que “les campanyes extraordinàries com aquesta que comença hui tenen com a objectiu disminuir la població adulta i evitar que les larves es desenvolupen per a així reduir la molèsties als i les residents”, motiu pel qual “estudiarem la viabilitat de realitzar tractaments addicionals durant el mes d’agost si és necessari”.

En aquest sentit, el consistori té en marxa el procés de licitació del servei de tractaments antimosquits, la dotació pressupostària dels quals s’ha ampliat per a poder allargar les campanyes preventives durant set mesos a l’any. La dotació del contracte supera els 200.000 euros i permetrà estendre els treballs de polvorització i neteja a la zona costanera, els polígons industrials, depuradora i séquies, així com als embornals del nucli urbà. .

Cal destacar que tots els tractaments s’apliquen en zones localitzades i controlades i en horaris estudiats per a optimitzar l’efectivitat dels productes. Les fórmules utilitzades són respectuoses amb el medi ambient i l’ecosistema i s’ajusten les dosis i condicions d’aplicació a les característiques de cada jaciment.

Entre les causes que han afavorit el desenvolupament de les plagues de mosquits destaquen les abundants pluges registrades durant la primavera i les primeres setmanes de l’estiu, que ha precipitat l’eclosió dels ous. Això ha coincidit amb l’estat d’alarma, un temps que no s’han pogut realitzar la totalitat dels manteniments de piscines o altres focus perillosos en les propietats privades per part dels propietaris. Existeix la particularitat que en la zona nord del terme municipal la pujada del nivell freàtic provoca embassades molt més duradores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari