Carrasco: "Castelló és hui una ciutat més atractiva per a les inversions, amb més qualitat de vida i amb menys imposats per als seus veïns"

Guardar

La alcaldesa de Castellón, BegoñaCarrasco Consejo Social de la Ciudad
La alcaldesa de Castellón, BegoñaCarrasco Consejo Social de la Ciudad
L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha presidit esta vesprada la sessió de Consell Social de la Ciutat, en el Saló de Plens. Dins de l'ordre del dia del mateix es trobava l'informe de presidència que ha presentat la mateixa alcaldessa i que recull les accions que s'han dut a terme en els últims mesos.L'alcaldessa ha comentat que "Castelló és hui una ciutat més atractiva per a les inversions, amb més qualitat de vida i amb menys imposats per als seus veïns. Ho fem complint amb la paraula donada i apostant per una ciutat viva i que compta amb tots. Una ciutat amb més oportunitats de futur per a la creació d'ocupació i on podem estar orgullosos de ser i sentir-nos de Castelló".L'alcaldessa ha destacat, en primer lloc, "l'aprovació d'uns pressupostos històrics, de 217 milions d'euros, aprovats dins del termini i en la forma corresponent, amb una reducció de 4 milions d'euros en impostos per als nostres veïns i 22 milions en inversions. Hem posat en marxa una baixada del 4% en l'IBI, l'impost municipal que més afecta a les famílies castellonenques, després de baixar el coeficient, la qual cosa estalviarà al voltant d'un 1 milió d'euros a la ciutadania de la capital".

Nova àrea industrial Logístics

Begoña Carrasco ha posat en relleu el projecte de nova àrea industrial Logístics, aprovat fa poques setmanes."Es tracta d'una zona d'1,7 milions de m² en total, al costat del Polígon del Serrallo, la major d'estes característiques de l'arc Mediterrani. És, a més, l'àrea industrial més gran de la Comunitat Valenciana, amb un cost d'urbanització d'uns 80 milions d'euros", ha recordat."Pretenem que la capital siga un gran pol atracció industrial i d'inversions per a la nostra ciutat. Amb més empreses, més activitat econòmica i més ocupacions de qualitat a la nostra ciutat", ha resumit.La primer edil ha insistit que "des del govern de la ciutat treballem per a poder crear més sòl industrial en diferents llocs del nostre terme municipal".

Renaturalització de la ciutat

Quant a un altre dels compromisos adquirits amb la ciutadania, Carrasco ha apuntat també el de "la renaturalització de la ciutat. Una aposta per tindre una ciutat més bonica, més sostenible, més verda, i més amable". Han sigut "40.000 flors i 407 nous arbres els que s'han plantat". Amb zones renovades i projectes millorats com és el de la plaça de La Paz, on s'ha substituït la gespa artificial i s'ha reemplaçat per flors naturals. O la incorporació d'un nou jardí que envolta la font la Plaça Major. "L'increment de la partida de manteniment de jardins en 200.000 euros enguany", ha recordat.

Zona de Baixes Emissions

Quant a les àrees de mobilitat i sostenibilitat, s'ha referit a l'inici de les obres de la Zona de Baixes Emissions als carrers Sagrada Família, Navarra i Sant Roc "que inclouen un pla de comunicació amb els veïns i comerciants afectats per les obres i dels canvis en la circulació, perquè l'impacte d'estes siga el mínim possible"."Estem apostant per la participació ciutadana, amb reunions periòdiques amb veïns, comerciants i el sector de l'hostaleria. També estem incentivant les compres en estes zones del centre de la ciutat".

Pla de Neteja reforçant les actuacions en séquies

D'altra banda, la Begoña Carrasco ha esmentat també la millora del Pla de Neteja "gràcies a l'última modificació, amb la incorporació de romanents i que ascendix a 12 milions d'euros". En el mateix sentit ha recordat que "s'ha activat un contracte de neteja de séquies per 313.000 euros i s'ha posat en marxa una brigada "antipintades".

Avanços socials

En el repàs a les àrees de Benestar Social i Habitatge, la Carrasco ha subratllat l'avanç de les obres del nou centre de Parkinson, que es troba en el 50% de la seua execució. I, també de manera especial, l'alcaldessa de Castelló ha volgut referir-se a "l'aposta per la inclusivitat que s'aplica als actes que organitza l'Ajuntament amb iniciatives com a espais reservats o comptar amb intèrpret de llenguatge de signes".En matèria d'habitatge ha ressaltat "la cessió a la Generalitat Valenciana de dues parcel·les de 4672 m² en la zona del PAI Sensal per a construir 120 habitatges protegits destinats a joves de la nostra ciutat principalment".

Campanyes comercials

Les reeixides campanyes de promoció comercial, ambl repartiment de bons, el mes de novembre també ha comptat amb l'apunt de la primera edila "amb més de 2.000 bons repartits i 300.000 euros repartits abans de Nadal, en el moment triat pels comerciants. O la Campanya Blackfriday o la de Nadal, que va comptar amb 250 actes i la il·luminació de 100 carrers de la nostra ciutat".

BIC per a la Desfilada de Gaiates

No ha oblidat en el seu discurs Carrasco la referència a les accions que s'han dut a terme en matèria de Festes durant els últims mesos.Així, s'ha referit a una celebració de l'última edició de la Magdalena "de rècord, amb més de 15 milions d'euros d'impacte econòmic i més de 200 actes programats. Unes festes que han comptat amb el colofó de comptar, per fi, amb la declaració com Bé d'Interés Cultural per a la Desfilada de Gaiates, atorgat pel govern de la Generalitat que presidix Carlos Mazón".A més, l'alcaldessa, que ostentava el càrrec de clavariessa enguany, ha destacat també l'èxit de la celebració del Centenari de la coronació de la Mare de Déu del Lledó "amb més de 130 actes i milers de persones participant dels actes al carrer".

Aposta pel Turisme

En el relacionat al turisme, l'alcaldessa ha posat l'accent en el fet que "Promocionem la ciutat en les principals fires, començant per Fitur. I la nostra ciutat va albergar una nova edició d'Escala Castelló, amb una afluència de 106.000 persones, un 7% més que en el 2023. A més, hem avançat, després de molts anys, l'obertura dels quiosquets per a les vacances de Pasqua. A més Castelló tindrà per primera vegada el Festival del Vent, una cita que espera reunir 25.000 persones el primer cap de setmana de juny i que posa en valor un dels nostres principals atractius turístics com són les platges de Castelló"."I estem avançant en la consolidació de Castelló com a Ciutat de Congressos. Castelló serà també Capital de l'Aigua amb el XXVII Congrés de l'Associació Espanyola de Proveïments d'Aigua i Sanejament (AEAS), que atraurà la nostra ciutat, amb Facsa com a amfitriona, a més de 900 congressistes arribats de tot el país", ha continuat.A més, quant a l'important impacte que té hui dia el turisme esportiu, Carrasco s'ha referit a la signatura de conveni amb la Reial Federació Espanyola d'Atletisme amb la inclusió de Castelló en el programa Active Running Cities, que aposta per la pràctica d'este esport i el running a tots els nivells.

Esport

El capítol esportiu no podia continuar sense la referència al recent ascens a 2a Divisió aconseguit pel CD Castellón "Amb qui treballem per a signar l'acord per a la concessió administrativa de l'ús d'Estadi Municipal de Castàlia, i adaptar-ho a les exigències del futbol professional".A més de destacar que Castelló és una autèntica "Capital de l'Esport, amb l'organització de diverses cites de nivell nacional com el campionat nacional base de gimnàstica rítmica o Crossfit i internacional amb gran impacte, l'alcaldessa ha volgut recordar que "des de l'equip de govern resolem contractes caducats i renovem instal·lacions obsoletes que havien sigut aparcats per l'anterior govern".

Majors

L'obertura del Centre de Vida Activa i saludable al carrer Antoni Maura, amb una inversió de 4 milions d'euros, ha servit per a introduir les accions relacionades amb la Gent gran. I la posada en marxa de l'I Congrés d'Envelliment Productiu i de Participació Social de les Persones Majors, que se celebrarà el pròxim 23 de maig, han sigut els principals anuncis i novetats dirigits a la població de més edat en la capital al costat del primer Pla de Majors, amb el projecte Castelló Acompanya per a combatre la soledat no desitjada de més de 5000 veïns de més de 75 anys que viuen sols.Hi ha altres accions de l'àmbit supramunicipal en les quals ha volgut remarcar com són "el projecte d'un Hospital General, amb una inversió de més de 500 milions d'euros, que avança i que ja compta amb el Pla Funcional; també la rehabilitació de l'edifici de Correus de la plaça Tetuan i donar-li nous usos per a la ciutadania; la reactivació de la reforma de La Pèrgola i la cessió d'espais per a Serveis Socials municipals en l'edifici de la plaça Borrull, que si tot va bé obrirà les seues portes després de l'estiu"."També col·laborem amb la Generalitat, el Port i l'associació Xarxatec en l'impuls d'un nou hub tecnològic, en els antics cinemes del Grau. Un sector tecnològic castellonenc que genera 30.000 llocs de treball. O el projecte d'hidrogen verd de l'empresa bp amb una inversió pròxima als 2.000 euros i la creació de prop de 5.000 ocupacions".

Informe del Pressupost General de l'Ajuntament

El regidor d'Economia, Hisenda i Recursos Humans, Juan Carlos Redondo ha repassat també les propostes que des del Consell de la Ciutat s'han traslladat i tenen reflex en el pressupost municipal de 2024, tal com es va sol·licitar des del mateix òrgan al govern municipal.Redondo ha posat en valor que "l'equip de govern ha tingut en compte l'informe realitzat pel Consell amb prop de cent recomanacions i les hem anades posant en marxa durant estos mesos".

Balanç EDUSI

Un altre dels punts del dia ha sigut la dació de compte del balanç final d'execució de l'estratègia EDUSI Castelló, finançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, que ha comptat amb unes actuacions per valor de 20,2 milions d'euros de fons europeus.En este sentit, l'informe tècnic presentat per Carmen Vilanova, directora de l'Oficina de Projecció Econòmica, ha destacat que "la capacitat d'execució de l'Ajuntament de Castelló ha sigut un percentatge de 99,8% dels projectes EDUSI executats, quan la mitjana nacional està al voltant del 50%. Castelló ha sigut líder en l'execució i justificació de la EDUSI durant tot el període d'activitat".

Nous consellers

En la sessió de hui també han pres possessió nous consellers, entre els quals es troba el president de l'Autoritat Portuària, Rubén Ibáñez, a més de Maria José Sisamón, com a representant del Consell Sectorial de Comerç i César Roures, representant del Consell Agrari Municipal.
Destacats