Carrasco: “El sector citrícola necessita un govern que estiga al seu costat, els defense i protegisca de la competència deslleial”

La primera edil recorda algunes de les accions que es duen a terme des de l’àrea d’Agricultura i impulsades per l’equip de govern com a bonificacions de l’IBI per a explotacions agràries

Carrasco: “El sector citrícola necessita un govern que estiga al seu costat, els defense i protegisca de la competència deslleial”

L’alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha assistit aquest matí a la celebració de la missa dedicada a la Verge de la Taronja, que ha tingut lloc en la Basílica del Lledó, com és tradicional cada segon dilluns del mes de maig i organitzat per l’Associació Professional d’Exportadors de Fruita de la Província de Castelló (Asociex).

Acompanyant a l’alcaldessa han estat també presents el president de Asociex, Jorge García; el president de l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-Asaja), Cristóbal Aguado; la presidenta de Les Corts, Llanos Massó, la delegada del Consell, Susana Fabregat o l’alcalde de Burriana, Jorge Monferrer, entre d’altres autroritats.

Per a Carrasco “aquest dia té una gran significació per a la nostra ciutat, ja que la seua herència agrícola està molt present en tota la societat castellonenca. Només cal recordar, per exemple, la pròpia història de la troballa de la Mare de Déu del Lledó, a les mans d’un llaurador, per a comprendre com d’arrelada està aquesta activitat”.

L’alcaldessa ha assegurat que “estem molt contents d’acompanyar al sector citrícola, que necessita un govern que estiga al seu costat, que els defense i que els protegisca sobretot de la competència deslleial”.

En aquest sentit la primera edila ha subratllat que “el cinturó verd de camps de tarongers que envolten la nostra ciutat és un altre dels grans patrimonis a protegir pel seu valor mediambiental i pel que simbolitzen”.

“Castelló porta amb orgull la seua ànima llauradora i el govern de la ciutat fomenta i protegeix aquest senyal d’identitat”, ha assegurat.

L’alcaldessa de Castelló ha recordat també algunes de les accions que es duen a terme des de l’àrea d’Agricultura per part de l’equip de govern, “en favor de l’activitat agrícola a la nostra ciutat”.

La primera edil ha apuntat que “des de l’Ajuntament de Castelló incentivem també el manteniment de l’activitat agrícola a la nostra ciutat, a través de subvencions previstes en l’IBI rústic i que beneficia a aquelles parcel·les que mantenen la seua activitat, sent del 50% de manera general i arribant fins al 70% en finques agràries amb cultius ecològics. Aquest any 2024 són fins a 55 les explotacions que es beneficien d’aquesta mesura, 11 d’elles cultivant productes ecològics”.

Norma pionera en horts urbans

Carrasco ha posat l’accent que “una de les iniciatives que ha comptat amb un major èxit en els últims anys han sigut els horts urbans, que estan situats en els diferents districtes de la nostra ciutat i del qual es beneficien centenars de veïns”.

En aquest sentit, Carrasco ha recordat que “Castelló disposarà molt prompte d’una Ordenança Municipal que regularà la cessió i l’ús d’aquests espais que s’han convertit ja en part del nostre paisatge urbà i que aposten també per una ciutat més verda, més sostenible i per difondre aquesta activitat tradicional”.

D’altra banda, i parlant en concret del cultiu de cítrics, Carrasco ha esmentat una altra iniciativa d’èxit i que posa en valor l’activitat dels nostres agricultors com el Mercat de la Taronja. Una activitat que es constitueix com un mercat de proximitat, de venda directa de productes locals i que cada diumenge, en els mesos en què dura la campanya citrícola, serveix perquè els nostres agricultors venguen les seues taronges, mandarines o llimes directament al consumidor. Uns cítrics que van del camp a la taula del consumidor, sense passar per intermediaris”.

En una línia similar trobem el “Mercat Sabora”, mercat de venda de productes ecològics, “que també vol convertir-se en punt de trobada per a tots aquells que busquen la qualitat dels productes agroalimentaris del nostre terme municipal i d’altres llocs de la província de Castelló”, ha comentat.

L’alcaldessa ha assenyalat també que “des de la seu de la Cambra Agrària, en la Avinguda del Lledó, es coordinen també diferents activitats i s’atorguen permisos, a través d’iniciatives com el Pla Local de Cremes Agràries o la neteja de camins i séquies de manteniment municipal que milloren la seguretat a l’entorn de l’àmbit agrari local”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari