47 nous casos de coronavirus a Castelló pugen a un total de 660

Malgrat que continuen augmentant, el ritme de creixement dels últims dies és “mínim” i “estable”, segons la consellera de Sanitat

47 nous casos de coronavirus a Castelló pugen a un total de 660

La Comunitat Valenciana ha registrat 414 nous casos de coronavirus des d’ahir però, com a novetat, es manté el número d’ingressats per l’augment d’altes hospitalàries, tal com ha indicat la consellera de Sanitat Pública i Salut Universal, Ana Barceló, aquest matí.

Barceló ha explicat que d’aquests 414 nous contagis, 47 s’han donat a Castelló, 152 a Alacant i 215 a València. El total de casos positius per COVID-19 ascendeix a 5.922 en la Comunitat Valenciana, dels quals 660 són de la província de Castelló, 2.173 d’Alacant i 3.089 de València.

Respecte a les persones que estan ingressades en aquest moment a causa de la pandèmia, són 2.189. En aquest sentit, Barceló ha destacat que la xifra és la mateixa que la d’ahir dimarts, ja que s’ha produït el mateix nombre de nous ingressos que d’altes hospitalàries, 200.

Així mateix, ha detallat que són 213 les persones ingressades a la província de Castelló (40 en l’UCI), 792 a Alacant (133 en l’UCI) i 1.184 a València (192 en l’UCI). Els sanitaris i sanitàries contagiades són 1.001: 121 de centres castellonencs, 428 d’alacantins i 452 de valencians.

Respecte a les altes, la consellera ha celebrat les 240 que s’han donat fins hui (9 a Castelló, 62 a Alacant i 169 a València), mentre que 16.132 proves han donat negatiu.

Quant a les defuncions, s’han produït 395 fins hui: 42 a Castelló, 167 a Alacant i 186 a València. 98 d’aquestes persones eren residents de centres geriàtrics de tota la Comunitat Valenciana.

Malgrat això, Barceló ha destacat que el ritme de creixement del coronavirus a la regió és “mínim” en els últims dies, així com “estable”. “Encara que augmenten els casos de contagis, veiem que el ritme és menor. Esperem que això continue disminuint en els pròxims dies però és complicat saber quan es produirà aquest pic”, ha declarat. L’important, ha dit, és continuar “complint amb les recomanacions de les autoritats”.

Situació de les residències

Així, les residències afectades per coronavirus en la Comunitat Valenciana són 80, “amb casos molt diferents, ja que algunes d’elles tan sols tenen un professional contagiat”, ha matisat Barceló. 8 d’elles es troben a la província de Castelló, 20 a Alacant i 52 a València. També ha detallat que 459 ancians i ancianes més 150 professionals sanitaris han donat positiu en aquestes residències, mentre que han mort 98 usuaris.

D’altra banda, la consellera ha explicat que, donat el gran nombre de contagis i la vulnerabilitat d’aquestes persones en tindre ja, moltes d’elles, patologies de divers grau, s’està posant en marxa un protocol per a “trencar la cadena de contagis en aquests centres, que són un punt crític”.

D’aquesta manera, Sanitat atendrà als qui estan contagiats en centres exclusius per a això que funcionaran com a centres hospitalaris i comptaran, per tant, amb professionals de la medicina i la infermeria, entre altres, per a garantir una major atenció sanitària.

“El que volem és que els qui tenen la Covid-19 siguen atesos com si estigueren en un centre hospitalari però en una residència, mentre que els que no s’han contagiat estiguen separats”. Per això, se separaran aquests dos col·lectius i, a més, prompte es donaran més detalls sobre el protocol que es durà a terme perquè algunes d’aquestes persones puguen tornar a casa juntament amb els seus familiars, segons ha avançat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari