Coronavirus en Castelló: 26 contagis, 4 morts i 44 altes més que ahir

Barceló ha celebrat la disminució d’ingressos (97 menys que ahir) i de persones que es troben en l’UCI (27 menys): “Aquestes són les bones notícies”

Coronavirus en Castelló: 26 contagis, 4 morts i 44 altes més que ahir

La Comunitat Valenciana registra hui 342 altes, 27 morts i 191 casos positius per coronavirus més que ahir. Així ho ha anunciat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, en la seua última compareixença davant els mitjans de comunicació.

Barceló ha començat la seua intervenció, de nou, donant la dada de les recuperacions. Entre ahir i hui, 342 persones han rebut l’alta hospitalària, 44 d’elles a Castelló, 88 a Alacant i 210 a València, per la qual cosa ja són 3.702 les persones que han superat la COVID-19 en la Comunitat Valenciana. També ha explicat que 66 de les noves altes s’han donat a sanitaris, per la qual cosa ja són 560 els recuperats.

A més, 191 persones han donat positiu per coronavirus: 26 a Castelló, 23 a Alacant i 142 a València. D’aquesta manera, la província de Castelló se situa en els 1.218 casos acumulats, la d’Alacant en 3.401 i la de València en 5.011. El total acumulat a la regió és de 9.615.

Cal destacar que, segons ha explicat la consellera de Sanitat, de les 191 persones noves afectades, 62 són residents, 4 són professionals de la Sanitat que treballen en residències i 32 són sanitaris de departaments de salut (8 a Castelló, 5 a Alacant i 19 a València).

Quant als ingressos, hi ha 97 menys que ahir, per la qual cosa ara mateix hi ha 1.247 persones ingressades en hospitals valencians. 183 es troben, en concret, en departaments de Castelló (16 menys que ahir), 347 a Alacant (45 menys) i 717 a València (36 menys).

A més, Barceló ha celebrat que hi ha 27 persones menys en l’UCI enfront de les 4 d’ahir: “Les bones notícies són els números més baixos que tenim en les UCI i els ingressos, perquè això mostra que menys persones requereixen l’hospitalització per a superar la pandèmia. No podem dir que no hi haurà brots, estem preparats per si hi ha un possible repunt, però és important destacar això”. En aquest sentit, ha assenyalat que hi ha 274 persones en estat crític, 34 d’elles a Castelló (2 menys que ahir), 105 a Alacant (7 menys) i 135 a València (torna a mantenir-se la xifra).

Quant a les defuncions, s’han produït 27, un xicotet recés. 4 d’elles s’han produït a Castelló, 12 a Alacant i 11 a València, i a més, 7 d’aquestes persones es trobaven en residències. El total de morts a causa de la pandèmia ja és de 972: 128 a Castelló, 369 a Alacant i 475 a València.

La consellera també ha informat que 95 residències tenen casos positius per COVID-19 en la Comunitat Valenciana, 2 menys que ahir. Entre ahir i hui, 62 residents i 4 treballadors d’aquests centres han donat positiu. Així, el total d’ancians i ancianes que han donat positiu són 1.339 i malauradament han mort 7 més, per la qual cosa la xifra ascendeix a 323.

Actualment hi ha 24 residències sota vigilància directa de la Conselleria de Sanitat, una més que ahir que es troba en el departament de la Plana.

A més, Barceló ha aprofitat la roda de premsa per a anunciar que la Conselleria de Sanitat contractarà a 600 residents facultatius de diferents especialitats i a 80 infermers que conclouen al maig el seu període de formació després d’arribar a un acord entre totes les comunitats autònomes. Quan aquests siguen avaluats seran contractats durant 6 mesos prorrogables altres 6 mesos més segons la situació.

Preguntada per les queixes de falta de material per part de professionals de la sanitat, la consellera ha reiterat que cap departament té falta de material perquè s’ha repartit el que ha arribat fins hui (aquesta matinada ha arribat un nou avió i queden 4 més) i que ha pogut haver-hi puntualment una falta. Sí que ha explicat, no obstant això, que la manca està en les bates de protecció “perquè no hi ha en el mercat”, per la qual cosa la Conselleria ha optat per comprar bussos, “que ofereixen una major protecció”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari