Castelló aborda amb el subdirector general d'Economia Social la primera promoció d'habitatge cooperatiu en cessió d'ús

La Regidoria d’Habitatge avança amb el projecte a través de la Xarxa Valenciana Base Viva de col·laboració públic-cooperativa

Castelló aborda amb el subdirector general d'Economia Social la primera promoció d'habitatge cooperatiu en cessió d'ús
16/06/2021 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló ha mantingut aquest dimecres una reunió amb el subdirector general d’Economia Social de la Conselleria d’ Economia Sostenible, Jesús Caro, i el president de la Federació de Cooperatives d’Habitatge de la Comunitat Valenciana, Vicente Diego, per a abordar l’impuls d’habitatges a preus assequibles a través de la promoció en règim de cooperativa en cessió d’ús. Aquesta iniciativa es desenvoluparà en sòl municipal amb el suport de la Xarxa Base Viva, que promouen les Conselleries d’Economia Sostenible i Habitatge, i la Federació de Cooperatives d’Habitatge per a fomentar projectes de col·laboració públic-cooperativa.

“Estem satisfets de la reunió d’aquest dimarts perquè hem posat les bases per a avançar amb un projecte de cessió d’ús a cooperativa a Castelló en sòl municipal, una mesura amb la qual pretenem augmentar el parc d’habitatge a preus assequibles”, ha afirmat la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

La Regidoria, el director general d’Economia Social i el president de Fecovi han subratllat que Castelló forma part d’un dels 10 projectes de moment seleccionats per Base Viva i a partir d’ara estudiaran la fórmula per a desenvolupar la promoció d’habitatge en règim de cessió d’ús en un solar municipal. Garrit ha destacat el treball de la Generalitat a promoure habitatges amb preus raonables i l’economia social.

El model de cooperativa en cessió d’ús contempla que la titularitat dels habitatges és de la pròpia cooperativa, que cedeix l’ús a les persones sòcies a canvi d’una renda mensual assequible, no podent-se dividir la propietat en cap cas.

A més, propícia que entre les seues persones sòcies hi haja diferents col·lectius socials que no siguen propietàries de cap habitatge i que complisquen requisits de renda limitada.

Permet incrementar l’oferta d’habitatges a baix preu, i tindrà en compte la inclusió social i l’eficiència energètica en el seu disseny i edificació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari