Castelló acompanya amb fervor a la Mare de Déu del Lledó en el seu retorn a la Basílica després de celebrar un inoblidable Centenari de la Coronació

La alcaldesa de la ciudad, clavariesa de este año, califica como “histórico un fin de semana repleto de sentimiento, de orgullo y del más genuino castellonerismo”

Castelló acompanya amb fervor a la Mare de Déu del Lledó en el seu retorn a la Basílica després de celebrar un inoblidable Centenari de la Coronació
06/05/2024 -

La imatge de la Mare de Déu del Lledó ha tornat a la seua Basílica. Després de setmanes de peregrinar pels diferents barris i districtes de la ciutat de Castelló en este any històric del Centenari de la seua Coronació Canònica, la Patrona ha sigut portada en Processó General, en la seua peanya a coll dels barreros, des de la Cocatedral de Santa María, on romania des del passat 27 d’abril.

Han sigut milers les persones que han presenciat amb fervor i admiració la processó i el trasllat, omplint tot el recorregut, encatifat amb fulles i flors de taronger de l'”Enramà”, i acompanyant amb vítols el pas de la Lledonera.

La processó ha estat presidida per l’alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, clavariesa d’enguany en representació de l’Ajuntament, igual que el Perot, el regidor d’Agricultura, Vicent Sales, mentre que el primer tinent d’alcalde, Sergio Toledo, ha sigut l’encarregat de portar la bandera de la Real Confraria del Lledó. I també ha comptat amb la presència de la presidenta de les Corts, Llanos Massó; la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas o el subdelegat de Defensa, Moisés Izquierdo.

En la processó també han participat les imatges dels Sants Patrons de la ciutat, Sant Vicent Ferrer, Sant Cristòfol i Sant Blai, a més de comptar amb la participació dels festers com les Comissions de Sector, altres entitats festeres com la Germandat dels Cavallers de la Conquesta.

En esta processó han participat les comissions de les 19 gaiates de la ciutat, a més d’una nodrida representació de les Confraries de la capital de la Plana.

El recorregut d’esta Processó General ha discorregut per la Plaça Major, carrer Colón, Enmig, Porta del Sol, Gasset, plaça de la Pau i carrer Major. Una vegada la imatge ha arribat a l’altura de la Capella de la Sang ha tingut lloc l’acte de comiat de la ciutat a la seua Patrona, que ha comptat amb unes paraules del bisbe de la diòcesi de Sogorb – Castelló, Casimiro López Llorente, que ha encapçalat la representació religiosa, juntament amb el Prior de la basílica del Lledó, Joaquín Guillamón i el Prior de la Real Confraria del Lledó, Miguel Abril.

A continuació ha tingut lloc el trasllat des de la plaça María Agustina a la Basílica del Lledó, per l’avinguda Verge del Lidón.

Una vegada la comitiva ha arribat a la Basílica ha tingut lloc l’entrada festiva de la imatge de la Patrona amb salves per part de la Guàrdia Rural i cant dels gojos i de la Salve Popular, al que ha seguit una rematada pirotècnica.

Després, ha sigut el torn de la veneració de la Verge en el seu cambril.

Per a rematar este inoblidable dia festiu s’ha procedit al tradicional “plenillo”, presidit per l’alcaldessa Begoña Carrasco, i amb la presència del bisbe, del prior de la Basílica, la regidora procuradora d’Ermites, Noelia Selma i pel president de la Real Confraria del Lledó, Jesús Lumbreras, en la Casa Prioral.

Aquest acte ha servit per a donar a conéixer els càrrecs de Perot i Clavari per a les festes del pròxim any 2025, que seran per a Juan José Porcar Martí i Manuel Lumbreras Catalá, respectivament, després de ser proposats per la Junta de Govern de la Real Confraria i ratificats per l’alcaldessa de Castelló.

Begoña Carrasco ha qualificat d'”històric un cap de setmana replet de sentiment, d’orgull i del més genuí castellonerisme. Un cap de setmana en el qual la nostra ciutat ha pogut viure un Centenari de la Coronació de la Verge, amb uns dies inoblidables per a tots els castellonencs”.

La primera edil no ha volgut deixar de comentar la coincidència d’esta jornada de la Festa Solemne del Lledó amb l’ascens el CD Castelló a Segona Divisió, mancant tres jornades per a la finalització del campionat “Són molts els llaços que té el CD Castelló amb la nostra Patrona, que té fins i tot una xicoteta capella amb la seua imatge en l’Estadi Municipal de Castalia”.

“No podia ser un altre que el Dia de la Mare, i de la Mare de tots els castellonencs, com és la Mare de Déu del Lledó, quan s’aconseguira este anhelat ascens. És un altre moment històric que arredonix encara més tot este cap de setmana intens d’emoció que ha sigut este del Centenari de la Coronació de la nostra Patrona”, ha assegurat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari