Castelló activa un nou Pla de Recuperació del Talent amb ajudes de fins a 100.000 euros

L’alcaldessa posa en valor la quarta edició d’aquest programa que facilita el retorn laboral i professional de persones vinculades a la ciutat

Castelló activa un nou Pla de Recuperació del Talent amb ajudes de fins a 100.000 euros
10/10/2021 -

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria d’Ocupació, ha posat en marxa un nou Pla de Recuperació del Talent que contempla ajudes de fins a 100.000 euros per a incentivar el retorn a la ciutat de persones professionals qualificades vinculades a Castelló que residisquen a l’estranger o fora de la Comunitat Valenciana i desitgen retornar per a exercir professionalment a la ciutat o iniciar un projecte laboral. El termini per a la presentació de sol·licituds ja està obert i finalitza el pròxim 29 d’octubre.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha posat en valor aquest pla que va nàixer en 2018 amb l’objectiu de “facilitar el retorn d’aquelles persones professionals que es van veure obligades a marxar-se i que vulguen tornar per a desenvolupar els seus projectes o vida laboral a la ciutat”. El programa va nàixer com una iniciativa pionera dins del Pla Estratègic d’Ocupació de l’Ajuntament de Castelló.

La regidora d’Ocupació, Patricia Puerta, ha apuntat que en les últimes tres edicions han pogut beneficiar-se persones joves de diferents disciplines com l’enginyeria, psicologia, infermeria, informàtica i disseny, entre altres. “Gràcies a aquest pla tenen una oportunitat per a desenvolupar la seua professió o posar en marxa un projecte a Castelló”, ha manifestat. Puerta ha apuntat que ja s’han aprovat les bases reguladores i obert el termini de sol·licitud per a la concessió de les ajudes destinades a aquesta nova edició del pla que sumen un total de 100.000 euros.

“El pla està pensat per a fomentar la contractació laboral o l’activitat emprenedora, així com incentivar la implantació de noves empreses a la ciutat que generen ocupació”, ha apuntat. Entre les despeses subvencionables estan els d’inici d’activitat o d’implantació, material consumible, despeses de reparació i conservació, serveis de professionals independents, de formació, els derivats del compliment de la normativa en matèria de prevenció de riscos laborals, primes d’assegurances, serveis de publicitat, promoció i difusió de l’activitat empresarial, les despeses en subministraments i les despeses de lloguer del centre de treball, així com les despeses derivades del desplaçament i la mudança.

També les despeses derivades de la contractació laboral per un mínim de 18 mesos i a jornada completa, de persones vinculades a Castelló que residint a l’estranger o fora de la Comunitat Valenciana vulguen retornar a la ciutat i realitzada per empreses els centres de treball de les quals estiguen radicats a la ciutat de Castelló, així com les despeses derivades del desplaçament i la mudança.

Finalment, també seran subvencionables les despeses derivades de la contractació laboral per un període mínim de 12 mesos i a jornada completa, realitzada per noves empreses que s’instal·len i implanten a la ciutat de Castelló, així com les despeses derivades del desplaçament i la mudança.

Les sol·licituds presentades resultaran subvencionables amb una ajuda màxima de 25.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari