Castelló activa una Pla Director d'Aigües Regenerades en la seua aposta per un ús més eficient dels recursos hídrics

El portaveu de govern, Vicent Sales, destaca que “Castelló és exemple d’un ús eficient i sostenible dels recursos hídrics i en la seua aposta per potenciar al màxim el Cicle Integral de l’Aigua”

Castelló activa una Pla Director d'Aigües Regenerades en la seua aposta per un ús més eficient dels recursos hídrics
16/05/2024 -

El regidor portaveu de l’equip de govern, Vicent Sales, ha comentat en roda de premsa els acords adoptats en la Junta de Govern Local (JGL) celebrada hui. Sales ha destacat l’aprovació del projecte del Pla Director d’Aigües Regenerades de Castelló de la Plana.

Sales ha subratllat el motiu de la posada en marxa d’aquest pla. “Davant l’actual escassetat hídrica, es planteja la imperiosa necessitat d’optimitzar i reutilitzar els recursos aqüífers disponibles. La regeneració de l’aigua provinent d’Estacions Depuradores d’Aigües Residuals (EDAR) i la seua aplicació diversificada emergeixen com a mesures que podrien mitigar la competència per aquests recursos.

L’edil ha recordat també, tal com recull l’acord aprovat, que “l’Ajuntament de Castelló de la Plana porta anys treballant en l’estudi de fonts alternatives per a reduir la demanda d’aigua potable en l’ús municipal, en concret, aquest municipi compta amb una xarxa de transport i distribució d’aigua regenerada procedent de l’estació depuradora d’aigües residuals, per al seu ús urbà amb destinació a reg de zones verdes i l’aigualeig de carrers, amb la qual s’aconsegueix reutilitzar entorn al 4% de l’aigua residual depurada en lloc del seu abocament a mar”.

Sales també ha recordat que “el mes de febrer passat el ple de l’Ajuntament va aprovar el Pla d’Emergència davant situacions de sequera del sistema d’abastiment urbà del municipi de Castelló de la Plana (PEM), sent pioners a nivell nacional a implantar aquestes mesures. I una d’eixes mesures que preveu el Pla és la de promoure l’origen alternatiu de l’aigua per a usos diferents del proveïment com a reg de zones verdes i aigualeig de carrers amb aigua regenerada”.

“Així, es considera necessari dotar a la ciutat de Castelló de la Plana d’un Pla Director d’Aigües Regenerades que realitze un diagnòstic de la situació actual de la reutilització d’aigües en el municipi i dels seus potencials usos”, ha dit.

Castelló exemple d’ús eficient de l’aigua

Així, aquest nou Pla Director s’instrumenta com una eina de planificació estratègica municipal per a fomentar la reutilització d’aigua regenerada en usos urbans, i *preve la necessitat d’abordar inversions futures de caràcter pluriennal, les quals s’han dividit en fases, a fi de facilitar la presa de decisions per al seu desenvolupament i implantació progressiva en funció de les necessitats i oportunitats que es presenten en un futur, sense que en aquest moment porte associat una despesa específica.

“Castelló és exemple d’un ús eficient i sostenible dels recursos hídrics i en la seua aposta per potenciar al màxim el Cicle Integral de l’Aigua”, ha assegurat.

El Pla s’estructura en diferents apartats que inclouen també estudis de la situació hídrica de la ciutat, la demanda d’aigua potable o la xarxa de distribució i proveïment disponible, així com del funcionament de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals.

Noves places de Policia Local
Vicent Sales també ha traslladat hui que “en un altre dels punts la JGL s’ha aprovat la convocatòria per a la provisió de quatre places d’agent de Policia Local, subgrupoC1, pertanyents a l’oferta d’ocupació pública de 2022 i oferta d’ocupació pública de 2023”.

“D’aquesta manera, l’equip de govern, compleix amb la paraula donada i amb la seua aposta per dotar a la Policia Local de més agents, reforçant la seguretat en els nostres barris”, ha destacat Sales.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari