Castelló activarà un dispositiu especial de seguretat per a commemorar el 770 Aniversari

El Cecopal acorda reforçar la vigilància policial en els actes a l’aire lliure per a vetlar pel compliment de les mesures anticovid

Castelló activarà un dispositiu especial de seguretat per a commemorar el 770 Aniversari
07/09/2021 -

El Centre de Coordinació Operatiu Municipal de l’Ajuntament de Castelló (Cecopal) reunit hui ha abordat el dispositiu especial de seguretat amb motiu dels actes commemoratius del 770 Aniversari de la Ciutat, que es desenvoluparan del 8 al 12 de setembre. Un operatiu que contempla el reforç policial entorn dels actes a l’aire lliure per a vetlar pel compliment de les mesures vigents de protecció i de prevenció davant la covid-19. “Hem plantejat un programa adaptat al context actual i tenint en compte els protocols anticovid, per a poder gaudir de l’Aniversari amb les màximes garanties de seguretat i seguint amb les mesures de protecció de la salut”, ha assegurat l’alcaldessa, Amparo Marco.

En aquest sentit, Marco ha apel·lat de nou a la “responsabilitat i prudència” de la ciutadania per a continuar fent front a la pandèmia sense baixar la guàrdia i complint amb la nova normativa sanitària que ha entrat en vigor hui mateix i que, entre altres mesures, contempla la finalització de les restriccions de la mobilitat nocturna a la ciutat de Castelló.

El regidor de l’àrea de Seguretat Pública i Emergències, David Donate, per part seua, ha detallat que durant els actes de l’Aniversari, “reforçarem la presència policial i comptarem amb el voluntariat de Protecció Civil amb l’objectiu de vetlar pel compliment de les mesures de prevenció davant la covid-19, com són les distàncies de seguretat o els aforaments“. A més, “reorganitzarem horaris de la Unitat de Comeses Especials (UCE) per a reforçar la seua presència entorn dels actes de l’Aniversari”, ha apuntat l’edil.

D’altra banda, durant el transcurs de la reunió del Centre de Coordinació Operatiu Municipal s’ha donat compte del balanç de les denúncies per incompliment de les mesures de prevenció davant la covid-19 imposades durant el mes d’agost i els primers dies de setembre. En total, a l’agost, es van realitzar 325 propostes de sanció, de les quals 81 van ser per incompliment de les restriccions de mobilitat nocturna; 63 per molèsties i reunions en domicilis o locals no autoritzades; 38 per consum d’alcohol en la via pública; 36 per no portar mascareta en els casos que és obligatòria o portar-la incorrectament; 2 en establiments; i les 105 restants per incomplir altres mesures de prevenció davant la covid-19.

Al setembre, fins al dia 6, s’han realitzat 34 propostes de sanció; 13 per incompliment de les restriccions de la mobilitat nocturna; 8 per no portar mascareta en els casos que és obligatòria o portar-la de manera incorrecta; 6 per consum d’alcohol en la via pública; 4 per molèsties i reunions en domicilis o locals no autoritzades; i 3 per incomplir altres mesures de prevenció.

Les últimes dades de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública situen la incidència acumulada a la ciutat en 147,48 casos positius. En aquest sentit, cal continuar complint amb les actuals mesures de prevenció i actuar amb tota la prudència possible per a continuar reduint la incidència a la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari