Castelló adjudica la redacció del projecte per al nou CEIP Sebastián Elcano per uns 212.746 euros

Aquestes obres es sumaran a la construcció del nou Vicent Marçà i les reformes del CEIP Herrero, incloses en el Pla Edificant

Castelló adjudica la redacció del projecte per al nou CEIP Sebastián Elcano per uns 212.746 euros
30/07/2021 -

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat l’adjudicació per a la redacció del projecte de reforma del CEIP Sebastian Elcano. El pressupost total per a la redacció del projecte és de 212.745,88 euros. Les obres al CEIP Sebastian Elcano se sumaran a la construcció del nou Vicent Marçà i les reformes del CEIP Herrero, incloses al Pla Edificant que desenvolupen l’Ajuntament de Castelló i la Conselleria d’Educació.

Tal i com ha afirmat el concejal d’Educació, Francesc Mezquita “els treballs per reformar els centres educatius de Castelló són una prioritat del govern, ja que esdevenen clau en el futur de la ciutat”. Mezquita ha valorat molt positivament l’adjudicació de la redacció del projecte, ja que “és un pas avant en la construcció del Castelló que volem, amb aules dignes per enfortir l’educació pública i amb projectes que contribueixen a crear la ciutat educadora del futur pròxim”. L’edil ha recordat que “en el pressupost que vam aprovar ahir, hi ha més de 8 milions d’euros destinats a construcció i renovació de centres educatius i això ens ajuda a fer-nos una idea de la importància d’aquestes inversions en la creació d’ocupació i l’activació del sector de la construcció mitjançant l’obra pública”.

El concejal d’Urbanisme, José Luis López, ha destacat que amb aquesta adjudicació es fa “un pas important per a avançar cap a la reforma d’aquest centre educatiu i donar resposta a les demandes de la comunitat educativa“. “Aquest govern municipal aposta clarament per la dignificació de l’ensenyament públic, oferint instal·lacions modernes, que responen a les necessitats actuals, una aposta que recollim també en els pressupostos municipals per a aquest any 2021“, ha destacat.

Així doncs, per a l’adjudicació, l’Ajuntament de Castelló ha tingut en consideració els coneixements de l’empresa adjudicatària respecte a l’espai a reformar així com l’experiència d’aquesta a l’hora d’acometre actuacions d’aquest tipus. S’ha tingut en compte, a més, els coneixements sobre demolicions d’edificis del mateix estil. S’ha realitzat també un reportatge fotogràfic detallat i una proposta arquitectònica, la qual inclou sistemes de seguretat per als treballadors i les treballadores.

Cal remarcar que la proposta amb major puntuació inclou la redacció d’un esquema sobre l’equip de treball. En eixe sentit, l’Ajuntament de Castelló s’ha assegurat la contractació de tres arquitectes. A més, l’adjudicatària ha de fer-se càrrec de la supervisió del projecte.

La previsió és que els treballs, una vegada adjudicades les obres, s’allarguen durant 15 mesos, aproximadament. Aquestes inclouen la demolició del centre i la construcció d’un nou edifici, el qual té com a objectiu millorar les instal·lacions educatives i la distribució, l’eficiència energètica, els accessos i la sostenibilitat.

El projecte inclou la instal·lació de sanitaris i sistemes de renovació de l’aire, un recurs útil per a situacions en que calga ventilació constant de les aules, tal com marcaven els plans de contingència de la Covid-19 per al passat curs. El projecte té en compte l’instal·lació de mesures de seguretat, com extintors d’incendis i eixides d’emergència, així com actuacions respecte al mobiliari urbà, jardins i tancat exterior.

Finalitza el trasllat del CEIP Herrero

Els treballs de trasllat de mobiliari i materials del CEIP Herrero a les aules provisionals finalitzaran durant la jornada de hui. El consistori ha agraït la col·laboració del personal docent i no docent en aquestes tasques així com el treball de l’equip del Servei de Manteniment de la Ciutat (SMC), gràcies als quals “s’ha pogut completar la mudança en temps rècord”, en paraules de Mezquita.

 

Més de 9 milions d’euros invertits ja pel Pla Edificant

Cal recordar que l’Ajuntament s’ha assegurat ja l’inversió de prop de 6 milions d’euros, mitjançant Edificant, per a la construcció del nou Vicent Marçà, el qual inclou millores de sostenibilitat o protocols sanitaris. A més, Edificant també deixarà 3’3 milions d’euros per reformar l’Herrero, les obres del qual començaran en les pròximes setmanes. En aquest, el projecte inclou la construcció d’una aula de 0 a 2 anys, a més d’altres millores que fan l’edifici més eficient i facilitaran la inclusió i la mobilitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari