Castelló dóna llum verda al calendari per a aprovar el pressupost en el ple del 30 de juliol

La comissió de Govern Interior aborda la proposta de l’equip de govern per a reactivar social i econòmicament la ciutat

Castelló dóna llum verda al calendari per a aprovar el pressupost en el ple del 30 de juliol
13/07/2020 -

La comissió plenària de Govern Interior de l’Ajuntament de Castelló celebrada hui ha donat llum verda al calendari de tramitació del projecte de pressupost municipal del 2020, aprovat per la Junta de Govern Local del passat 9 de juliol i detallat hui en la reunió pel regidor d’Hisenda, David Donate. Sobre la base del calendari, del 14 al 20 de juliol es fixa el termini de presentació d’esmenes, que es debatran i votaran en una comissió plenària posterior, per a elevar els comptes al ple del 30 de juliol.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, destaca que es tracta d’un “pressupost dirigit a donar resposta a l’emergència sanitària i als efectes socioeconòmics de la covid-19 a la ciutat”. Uns comptes de 180 milions d’euros, “amb una inversió en polítiques socials i de benestar de la ciutadania de 14 milions d’euros, que incideixen en la creació d’ocupació, amb un Pla Castelló Contracta dotat amb 2,3 milions, una nova línia d’ajudes a la contractació de persones autònomes, microempreses i pimes, i una partida d’1 milió d’euros en ajudes directes per a pal·liar les conseqüències en els sectors econòmics a causa de la pandèmia”, ha detallat Marco. “És un pressupost que inverteix en futur per a rellançar la ciutat de Castelló”, ha insistit.

El segon tinent d’alcaldia, Ignasi Garcia, per part seua, ha ressaltat del pressupost que inclou “les polítiques d’esquerres, feministes i ecologistes que necessitem per a superar la crisi derivada del coronavirus” i que tindran com a prioritat “la reactivació de Castelló amb criteris de sostenibilitat i justícia social”. Garcia ha manifestat que «la crisi sanitària ens ha recordat la importància dels serveis públics, de la conciliació, de la producció local i de tindre un sistema econòmic sòlid que puga mantindre i crear ocupació i aquests són els pilars fonamentals de les actuacions que recullen els comptes municipals”.

A més, el tercer tinent d’alcaldia, Fernando Navarro, ha destacat que l’Acord de Fadrell ha preparat un pressupost “per a fer front a la crisi per la covid-19 prioritzant la justícia social i la transició ecològica”. Subratlla que Castelló encara inversions per a acostar la ciutat a “la senda verda i ajudar a espentar l’economia des de la transició ecològica, amb actuacions en energies renovables, rehabilitació sostenible o en polítiques de reactivació agrària o de protecció del nostre territori i aqüífers”. I també les polítiques per a ampliar el parc públic de lloguers socials i garantir el dret a l’habitatge.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari