Castelló aprova demanar 7 milions d'euros a Europa en una aposta per la digitalització del cicle de l'aigua per a ser més sostenibles

Castelló aprova demanar 7 milions d'euros a Europa en una aposta per la digitalització del cicle de l'aigua per a ser més sostenibles
05/12/2023 -

L’Ajuntament de Castelló ha celebrat la Junta de Govern Local en la qual ha aprovat sol·licitar a Europa 7.422.659,29 euros per a l’aplicació del projecte de Digitalització de l’ús urbà de l’aigua. Una acció que es durà a terme de la mà de l’empresa concessionària del projecte, Facsa concorrent als fons del PERTE de l’aigua.

L’alcaldessa, Begoña Carrasco, ha destacat que “aquesta actuació forma part de l’aposta de l’actual govern per ser més sostenibles. Sabem que l’aigua és un recurs necessari i finit, de manera que és la nostra responsabilitat establir mecanismes que garantisquen una gestió més eficaç”.

El projecte de Digitalització de l’ús urbà de l’aigua contempla una renovació tecnològica i la digitalització del cicle integral hídric a Castelló, això significa que s’establiran, no sols mecanismes de control dels usos de l’aigua a la ciutat, sinó que aquest sistema informatitzat també permetrà anticipar-se i amb eixa informació poder pronosticar les tendències d’usos d’aigua, les necessitats o els recursos disponibles.

El PERTE de Castelló contempla cinc actuacions: monitorar el sector central de l’aqüífer des d’on es nodreix el proveïment de la ciutat, així com la sensorització de les instal·lacions de captació d’aigua potable, el control dels punts d’abocaments d’aigües residuals i gràcies a aquest, s’elaborarà un Pla Integral de gestió del sistema de sanejament. També es monitorarà l’estació depuradora d’aigües residuals i es crearà una plataforma de gestió del cicle urbà de l’aigua de la ciutat.

Projecte Urbanístic del Pla Parcial del Sector de Censal

La Junta de Govern també ha donat llum verda al sotmetiment a consulta pública del projecte urbanístic del Pla Parcial del Sector de Censal.

L’àmbit del sector SR-Censal està situat en la zona sud-oest del nucli urbà amb una superfície de 149.396 m2s i confrontant està el Parc Almalafa, amb una superfície 23.899 m2s, que també està integrat en el pla urbanístic.

Aquest Pla urbanístic contempla la possibilitat de construcció d’edificis residencials o una construcció combinada de blocs i viles. Dels habitatges edificats, un 30% seran de protecció pública VPP. Així mateix, el Pla també inclou l’obtenció de terrenys del Parc Almalafa per a la seua execució i urbanització.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari