Castelló autoritza la reobertura a l'activitat d'una desena de centres de majors després del seu tancament per la Covid-19

Castelló autoritza la reobertura a l'activitat d'una desena de centres de majors després del seu tancament per la Covid-19
28/06/2020 -

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Gent gran, ha autoritzat la reobertura d’una desena de centres de majors de la ciutat una vegada s’ha tingut les garanties que aquests han dut a terme les mesures de seguretat pertinents per a evitar el risc de propagació de la covid-19. La regidora de Gent Gran, Mary Carmen Ribera, ha explicat que des del consistori es van posar en contacte amb les associacions per a fer-los arribar les accions i recomanacions a seguir per a poder reobrir i reprendre les activitats en els locals municipals.

Ribera ha apuntat que, des del consistori, s’ha tingut especial cautela per a prevenir riscos en els centres de majors. Per això, ha recordat que es van suspendre tots els tallers i activitats que s’oferien en aquestes instal·lacions des del passat 13 de març, abans del Reial decret de l’estat d’alarma. “També vam tindre especial cautela per a la seua reobertura, de fet, des de l’Ajuntament de Castelló decidim esperar fins a la fase 3 del pla de desescalada per a permetre la volta a l’activitat en aquests centres prevalent així el criteri de màxima prudència amb un col·lectiu que s’ha revelat com extremadament vulnerable davant la pandèmia”, ha recordat Ribera.

El passat 12 de juny, l’Ajuntament va alçar la suspensió de realitzar activitats en aquests centres, de manera que pogueren reobrir una vegada constatat que es compleix amb les mesures de precaució i recomanacions sanitàries per a evitar risc de contagis. Per a poder reobrir, els centres han hagut de prendre mesures de prevenció, seguretat, distància social, higiene, neteja, desinfecció i control d’aforaments.

Entre les recomanacions que s’han fet arribar a les associacions i entitats de persones majors està la d’evitar, en la mesura que siga possible, l’assistència presencial de les reunions i activitats. Per a poder reobrir, els centres han hagut de presentar una declaració responsable sobre la desinfecció, per una empresa acreditada, i el compliment de les mesures sanitàries.

Els centres que ja han reobert són el de Verge del Pilar, Sant Agustí-San Marcos, Cremor, Sant Joan Baptista, Cardona Vives, Sant Lorenzo, San Miguel, Azahar, La nostra Senyora del Perpetu Socors i La Panderola.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari