Castelló avança cap a la seua recuperació econòmica i sostenible de la mà de fons europeus

El centre podria transformar-se en Zona de Baixes Emissions, per la qual cosa s’ampliaria l’espai per a vianants i la circulació de bicicletes i es disminuiria el trànsit rodat

Castelló avança cap a la seua recuperació econòmica i sostenible de la mà de fons europeus

La capital de la Plana pretén ser molt més sostenible i avançar cap a la seua recuperació post pandèmia de la mà dels fons europeus. La setmana passada, l’ajuntament va celebrar el ple del Debat sobre l’Estat de la Ciutat i va ser la mateixa alcaldessa, Amparo Marco, la que va llançar l’anunci que la ciutat opta a noves ajudes europees que podrien aconseguir un transport públic molt més respectuós amb el medi ambient amb 17,5 milions d’euros, entre altres objectius.

Castelló ha presentat nous projectes davant Europa. El més ambiciós és el paquet de 17,5 milions d’euros per a la implantació de projectes de mobilitat sostenible i reducció d’emissions a la ciutat, que serien cofinançats en un 90% per la Unió Europea (UE) i en el 10% restant per l’ajuntament.

D’aconseguir-se, d’una banda, s’implantaria una Zona de Baixes Emissions (ZBE) per a anticipar-se al compliment de la llei estatal de canvi climàtic, que obliga als municipis de més de 50.000 habitants a crear aquests espais abans de 2023 amb un pressupost de 10,5 milions d’euros.

Una zona que suposaria adequar els carrers del centre a una plataforma única i impulsar accions per a reduir les emissions i contaminació acústica, afavorint l’espai per a vianants, la circulació de bicicletes i vehicles de mobilitat personal, al costat d’un increment de l’espai verd i una disminució del trànsit rodat.

Els 7 milions d’euros restants de la convocatòria anirien destinats a posar en marxa actuacions per a transformar el transport públic a un més digital i sostenible i aconseguir atraure a més persones usuàries enfront del vehicle privat, amb l’adequació d’aparcaments dissuasius. També s’inclouria l’execució del camí per als vianants i el carril bici de la ribera del Riu Sec en la zona de Crémor.

Tots dos són projectes que concorren al Programa d’Ajudes a Municipis en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, tal com va destacar la primera edil, que va defensar aquests objectius per a aconseguir una ciutat més sostenible, saludable i amable.

Així mateix, Marco va aprofitar el debat per a anunciar que es rehabilitarà de manera integral la Pèrgola, un projecte que compta amb 2,5 milions d’euros que s’inclou en l’Estratègia Edusi, i que s’està avançant en la canalització del barranc del Sol, amb l’objectiu de solucionar la inundabilitat en les zones de Sant Agustí i Sant Marcos quan es produeixen grans precipitacions.

La Ronda de Circumval·lació també avança


Respecte a la Ronda de Circumval·lació, Marco va assenyalar en el Debat de l’Estat de la Ciutat que s’estan redactant els projectes tècnics d’execució de les obres i de l’expropiació dels terrenys.

Arcadi España, conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, es va reunir amb l’alcaldessa i el regidor d’Urbanisme, José Luis López, el mes de juny passat per a abordar aquesta qüestió, i tal com van anunciar, serà en 2023 quan s’espera que comencen les obres, que finalitzaran en 2025.

Es tracta d’un dels projectes claus no sols del govern local, sinó de l’autonòmic. Aquest dilluns, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va destacar una inversió de 40 milions d’euros en infraestructures per a millorar la connexió i el transport públic a la província de Castelló, que inclouen la ronda, el Bulevard de la Plana i la posada en marxa d’un sistema de transport públic a demanda per a zones despoblades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari