Castelló aprova ajudes de 150.000 euros per a impulsar l’ocupació en entitats d’economia social

Castelló aprova ajudes de 150.000 euros per a impulsar l’ocupació en entitats d’economia social
12/05/2021 -

El Consell Rector del Consorci del Pacte Local per l’Ocupació de Castelló ha aprovat aquest dimecres per unanimitat la convocatòria i bases per a la concessió de subvencions del programa d’ajudes de suport a l’economia social. Es tracta d’una línia d’ajudes de fins a 150.000 euros destinada a fomentar l’ocupació i la contractació en les entitats de l’economia social com a cooperatives, empreses d’inserció laboral, mutualitats, fundacions, associacions i centres especials d’ocupació, entre altres, situades a la ciutat de Castelló.

La regidora d’Ocupació, Patricia Puerta, ha posat en valor aquesta línia d’ajudes de suport a l’economia social. “Hem aprovat les bases per a la concessió de subvencions dirigides al foment del desenvolupament socioeconòmic de la ciutat a través del suport i impuls de l’ocupació estable en l’àmbit de l’economia social”, ha explicat. Amb aquest pla, l’Ajuntament de Castelló subvencionarà la contractació laboral de persones en situació de desocupació durant almenys mig any.

Així, Puerta ha destacat que amb aquest programa s’aposta novament “pel manteniment i la creació d’ocupació i per potenciar l’economia social com a motor d’ocupació estable i de qualitat”.

En concret, podran acollir-se a les ajudes les entitats d’economia social el centre de treball de la qual estiga situat a la ciutat de Castelló i que realitzen la contractació temporal com a mínim per una duració de sis mesos a una persona desocupada o incorporen a una persona com a sòcia treballadora durant almenys mig any. També podran beneficiar-se empreses que mantinguen com a persones treballadores o sòcies a aquelles persones desocupades que s’hagueren integrat en l’entitat durant els sis últims mesos de l’exercici precedent.

La quantia màxima de l’ajuda serà de 18.000 euros per a les contractacions laborals de persones en risc d’exclusió social o amb diversitat funcional, de 16.000 euros si la persona incorporada és dona en situació de desocupació i 14.000 per a la resta de contractacions de persones desocupades. Les ajudes es concediran fins a esgotar el pressupost de 150.000 euros i per ordre d’entrada. Les sol·licituds es presentaran per via telemàtica a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Castelló (https://sede.castello.es).

El termini de presentació serà de 15 dies hàbils a comptar des de l’endemà al de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari