Castelló celebra aquest estiu el SOM Festival per a dinamitzar la ciutat i ampliar l'oferta turística i d'oci

Castelló celebra aquest estiu el SOM Festival per a dinamitzar la ciutat i ampliar l'oferta turística i d'oci
05/05/2021 -

Castelló acollirà aquest estiu el SOM (Summer of Music) Festival, que portarà als millors artistes del panorama nacional i internacional fins al Grau. Es tracta d’un cicle de més de deu concerts que posicionarà a Castelló dins del mapa de les grans ciutats musicals, i es durà a terme durant els mesos de juliol i agost en el Varadero del Real Club Nàutic Castelló.

SOM Festival Castelló potenciarà els actius turístics de la ciutat a través de la música amb una proposta transversal, la qual a més de combinar la gastronomia local servirà com a aparador per al talent de la ciutat.

L’entorn que acull a SOM ofereix un plus qualitatiu, tant artísticament com singularment, que permet al festival posicionar-se a l’altura d’altres esdeveniments similars que es duen a terme al llarg del país.

El Varadero del Real Club Nàutic de Castelló serà testimoni d’un estiu de música en un marc incomparable. SOM posarà en valor la riquesa del Grau de Castelló i d’un dels seus principals atractius: la mar i el RCN com a porta d’entrada a la ciutat.

“L’Ajuntament de Castelló manté la seua aposta per les grans cites musicals i aquest estiu col·laborarà amb el nou festival que acollirà el Grau. Recolzem així una iniciativa que contribuirà a dinamitzar la ciutat i a ampliar l’oferta turística i d’oci, complint amb totes les mesures de seguretat derivades de la covid-19”, ha assegurat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. “Amb aquest nou cicle, que servirà també de plataforma per als artistes locals, Castelló es continua situant en la ruta dels grans artistes del panorama nacional i internacional”, ha ressaltat Marco.

Per part seua, el president de l’Autoritat Portuària, Rafa Simó, ha destacat “el caràcter distintiu d’aquesta iniciativa, que permet acostar la música i l’humor a tota mena de públic, que a més contribueix a la dinamització del port de Castelló i a donar vida al moll de Costa i el seu entorn”. “Aquest tipus de festivals sumen en el nostre objectiu estratègic d’obrir el port a la ciutat i de situar a PortCastelló en el mapa de l’oci i el turisme”, ha assegurat.

El president del Real Club Nàutic Castelló, Manuel Vidal, també ha volgut destacar que “el club sempre estarà al costat de les institucions, Ajuntament i Autoritat Portuària, per a fomentar l’acostament de l’entorn marítim a la ciutadania així com la projecció d’aquesta en els diferents esdeveniments com a Escala Castelló, SOM Festival o el projecte dels baptismes de mar”. “Per a nosaltres com a club és un orgull poder formar part d’aquest projecte que consolida a Castelló com a destí dels principals artistes nacionals i internacionals”, ha indicat Vidal.

“Per a la nostra empresa promotora poder fer un festival d’aquesta magnitud a la nostra ciutat i amb tots els valors que pretenem transmetre d’arrelament del nostre i dels nostres, donant cabuda a l’escena local emergent i a la consolidada, així com dur a terme accions en els voltants del Real Club Nàutic que dinamitzen l’hostaleria i el comerç del Grau és un orgull”, ha assegurat el director del festival i CEO de la promotora Make It Happen, Juan Carlos Vidal. “Volem posar èmfasi en el fet que res d’això haguera sigut possible sense l’aposta decidida per la música en directe que ha fet la nostra alcaldessa al capdavant de l’Ajuntament i amb el suport de PortCastelló i el Real Club Nàutic, demostrant l’important que és en aquests moments que es duguen a terme esdeveniments d’això tipus que s’han demostrat assegurances i que serviran com a motor turístic transversal per a conéixer a través de la música tots els actius que té Castelló per a oferir als visitants”, ha dit.

Un escenari singular

Des del festival es dotarà al lloc i al seu entorn d’una singularitat especial amb una posada en escena i un muntatge únic tant en l’escenari com en la zona del públic. SOM aconseguirà d’aquesta manera convertir cada concert en una experiència única, inoblidable i exclusiva.

El recinte estarà dividit en dues zones, la platea amb seients numerats i assignats durant el procés de compra. I la zona de graderies, sense numerar, però amb seient garantit per a cada comprador/a. A més, l’esdeveniment comptarà amb un pla de prevenció ad hoc que garantirà la seguretat de tots els assistents en matèria covid.

SOM té com a objectiu cobrir la demanda musical de la ciutat i vol fer-ho amb una proposta enfocada a tots els públics. Per això, l’oferta per a aquesta primera edició cobrirà un ampli mapa de públics aconseguint d’aquesta manera atraure a una gran part de la societat.

Els diferents concerts amb què comptarà el festival es realitzaran entre els mesos de juliol i agost. L’organització espera que més de 25.000 persones entre veïns de la ciutat i turistes que vinguen atrets per la programació, es donen cita durant les diferents jornades del festival.

A més de convertir-se en un festival que tots els castellonencs senten com a propi despertant el seu orgull, SOM vol ser un pilar turístic. D’aquí ve que el festival vulga formar part del desenvolupament de la marca de la ciutat i busque implicar el major nombre d’agents possible.

I per a aconseguir-ho es duran a terme concerts gratuïts a l’entorn del festival en els quals es donarà l’oportunitat a joves talents que se’n pugen a l’escenari. També es posaran en marxa accions que potencien la gastronomia local.

El compromís amb la música i amb Castelló va més enllà del festival, per això, al costat de la Regidoria de Joventut, SOM ha posat en marxa SOM TALENT. Una plataforma que permetrà anualment a tres artistes novells o emergents desenvolupar la seua carrera artística de la mà dels millors professionals del sector. Amb la beca de SOM TALENT i el mentoring de SOM Festival s’ajudarà al fet que els artistes locals cresquen en el món de la música i se’ls conega en tot el país.

A més dels concerts, la programació de SOM es completarà amb un cicle d’humor format per alguns dels monologuistes més importants del país.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari