Castelló promou habitatges en cooperativa en cessió d'ús en sòl municipal

La Regidoria prepara una licitació en un solar públic d’una promoció caracteritzada en lloguers assequibles

Castelló promou habitatges en cooperativa en cessió d'ús en sòl municipal
10/07/2021 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló ha iniciat una ronda de reunions amb col·lectius interessats a promoure habitatge amb lloguers assequibles en règim de cooperativa en cessió d’ús en sòl municipal. El departament de María Jesús Garrido prepara un procés de licitació perquè es desenvolupe aquest tipus d’habitatge en un solar municipal.

La regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, es va reunir aquesta setmana amb el grup La Llauradora, la primera entitat que es constitueix a Castelló amb la idea de construir habitatge a través del model de cooperativa en cessió d’ús. En els pròxims mesos, la Regidoria mantindrà trobades amb altres persones i col·lectius que vulguen optar per aquest sistema.

“Amb aquest model, l’Administració cedeix sòl públic per un determinat nombre d’anys per a la promoció d’habitatge mitjançant cooperativa, establint unes condicions en el preu de l’arrendament. Els propis residents són els integrants de la cooperativa. Es tracta d’una fórmula en la qual col·laborem Ajuntament, amb la cessió de sòl, i el cooperativisme per a ampliar la xifra de lloguers a preus reduïts”, ha subratllat la regidora d’Habitatge.

Aquesta proposta forma part de la Xarxa Base Viva, que promouen les Conselleries d’Economia Sostenible i Habitatge, i la Federació de Cooperatives d’Habitatge (Fecovi) per a fomentar projectes de col·laboració públic-cooperativa. Ajuntament, Fecovi i les dues conselleries organitzaran en l’últim trimestre de l’any jornades i tallers de formació entre entitats i associacions sobre el model en règim de cooperativa en cessió d’ús.

Aquest format contempla que la titularitat dels habitatges és de la cooperativa, que cedeix l’ús a les persones sòcies a canvi d’una renda mensual assequible, no podent-se dividir la propietat en cap cas.

Permet que entre les seues persones sòcies hi haja diferents col·lectius socials que no siguen propietàries de cap habitatge i que complisquen requisits de renda limitada. Així mateix, permet incrementar l’oferta d’habitatges a baix preu, i tindrà en compte la inclusió social i l’eficiència energètica en el seu disseny i edificació.

En incloure pisos amb preus de lloguers limitats, la Regidoria estudia participar en el projecte per a gestionar directament habitatges de la cooperativa com a contrapartida a la cessió del sòl.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari