Castelló comença els dies 17, 18 i 19 de maig el pla de promoció nacional de les festes de la Magdalena amb Saragossa com a primer destí

La regidora de Turisme, Arantxa Miralles, ha explicat que “la idea és organitzar un desplaçament d’aquestes característiques almenys una vegada a l’any amb l’objectiu de promocionar els encants turístics de la capital de la Plana en diferents ciutats d’Espanya”

Castelló comença els dies 17, 18 i 19 de maig el pla de promoció nacional de les festes de la Magdalena amb Saragossa com a primer destí
10/05/2024 -

Els dies 17, 18 i 19 de maig un pedacito de Castelló es desplaçarà fins a la plaça del Pilar de Saragossa amb la finalitat de donar a conéixer els encants turístics de la capital de la Plana. Així ho han explicat Arantxa Miralles, regidora de Turisme, i Noelia Selma, regidora de Festes, les quals han presentat els actes i la programació d’una acció turística que marca l’inici de la promoció de les festes de la Magdalena per tot el territori nacional.

Miralles ha destacat que “aquest desplaçament és un compromís que adquirim amb el món de la festa i que hui el complim amb l’objectiu d’organitzar una promoció turística d’aquestes característiques almenys una vegada any en una ciutat d’Espanya”. En aquesta línia, l’edil ha indicat que “amb aquesta iniciativa volem potenciar el caràcter internacional de les nostres festes de la Magdalena, que era una demanda que existia des de fa molts anys”.

“Castelló compta amb unes festes d’Interés Turístic Internacional, però la seua promoció turística en l’àmbit nacional és de vital importància per a conéixer-les i defensar-les”, ha indicat la regidor de Festes. A més, ha explicat que “no podríem entendre una promoció de les festes sense la presència del monument gaiatero, i així serà, una gaiata serà exposada en el centre de la capital aragonesa com a ambaixadora de les nostres festes”.

D’aquesta manera, Castelló portarà una rèplica a escala de la Gaiata que lluirà en la plaça del Pilar durant tot el cap de setmana. Es tracta d’una Gaiata desmuntable que va ser construïda per l’Escola d’Oficis de Tetuan per a ús de l’Ajuntament per a poder ser transportada amb facilitat. “Ara el seu destí serà Saragossa, per a presidir la plaça del Pilar, on estarà acompanyada pels nostres màxims representants durant els tres dies de promoció”, ha explicat Selma.

La regidora de Festes també ha assenyalat que “aquest és un pas més en la nostra aposta per a posar en valor la Gaiata com a màxima representació de les nostres festes fundacionals. Comencem augmentant la dotació econòmica al concurs de gaiatas, i seguim amb la seua promoció col·locant les gaiatas de mà en les diferents oficines de Turisme de la nostra ciutat”.

Al costat de la gaiata en la plaça del Pilar hi haurà un punt d’informació turística en el qual els ciutadans podran conéixer l’àmplia oferta turística de Castelló. A més, el dissabte 18 de maig a les 17.45, les Reines de les festes, les dames de la ciutat, padrines i presidents de les gaiatas protagonitzaran una ofrena a la Verge del Pilar. A més, es comptarà amb la participació de representants de la Casa València de Saragossa. Per al mateix dissabte està prevista una visita institucional a l’Ajuntament de la ciutat, on la comitiva de Castelló serà rebuda per Natalia Chueca, alcaldessa de Saragossa. Posteriorment es visitaran les Corts Aragoneses.

Promoció de la gastronomia

En l’esforç per posar en valor la gastronomia local, durant els tres dies s’oferiran als visitants plats típics de Castelló entre els quals destacaran diferents tipus d’arròs cuinats per restaurants castellonencs que es desplaçaran a Saragossa per a l’ocasió. A més, en col·laboració amb el Gremi de Forners, també hi haurà alguns dels dolços més característics de la capital de la Plana.

Miralles ha indicat que “la gastronomia de la nostra ciutat és un autèntic tresor culinari que sovint passa desapercebut. Estem parlant d’una ciutat que compta amb una diversitat de productes d’alta qualitat que mereixen un reconeixement major i aquest esdeveniment és una grandíssima oportunitat per a posar-los en valor. Des de la regidoria de Turisme estem convençuts a convertir el nostre turisme gastronòmic en un dels nostres punts forts i aprofitarem totes les ocasions possibles per a promocionar-lo”.

Interpretació de la banda municipal

El dissabte a la vesprada a partir de les 19.00 hores, també en la plaça del Pilar, la Banda Municipal farà un concert sota el títol ‘Homenatge a Saragossa’ en el qual s’interpretaran peces típiques d’Aragó. “Aquest serà un dels moments centrals de tot el cap de setmana, en el qual la nostra Banda Municipal rendirà un homenatge en senyal d’agermanament a la gran riquesa cultural de les terres aragoneses”, ha conclòs Miralles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari