Castelló concedeix les Beques Talent 2021/2022 centrades en investigació amb criteris ODS

Castelló concedeix les Beques Talent 2021/2022 centrades en investigació amb criteris ODS
03/01/2022 -

L’Ajuntament de Castelló ha atorgat tres Beques Talent Ciutat de Castelló a tres estudiants de la Universitat Jaume I per al desenvolupament de projectes d’investigació sobre la ciutat emmarcats en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). En total, el consistori ha concedit tres beques per 2.500 euros a cadascun dels estudiants en concepte d’ajuda per a la seua activitat investigadora en l’àmbit del desenvolupament sostenible.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que aquesta nova convocatòria “impulsa el talent de l’alumnat de la ciutat, contribuint a la formació i esforç econòmic que suposa la realització dels estudis de grau o màster”. “En aquesta nova edició tornem a donar suport a la investigació d’aquells projectes que siguen beneficiosos per a la ciutat i que estiguen alineats amb els ODS”, ha indicat.

En aquesta edició, l’alumnat de la Universitat Jaume I de grau o màster podia presentar projectes emmarcats en deu categories incloses en els ODS. En concret, les categories eren: Ordenar el territori i fer un ús racional del sòl, conservar-lo i protegir-lo (ODS 1); Evitar la dispersió urbana i revitalitzar la ciutat existent (ODS 2); Previndre i reduir els efectes del canvi climàtic i millor la resiliència (ODS 3); Fer una gestió sostenible dels recursos i afavorir l’economia circular (ODS 4); Afavorir la proximitat i la mobilitat sostenible (ODS 5); Fomentar la cohesió social i buscar l’equitat (ODS 6); Impulsar i afavorir l’Economia Urbana (ODS 7); Garantir l’accés a l’Habitatge (ODS 8); Liderar i fomentar la innovació digital (ODS 9); i Conservar i utilitzar els oceans i les mars i els recursos marins de manera sostenible (ODS 14).

Una vegada finalitzat el període de presentació de sol·licituds, i reunida la comissió avaluadora, s’han concedit tres beques a tres projectes d’investigació presentats. Les tres investigacions becades són: ‘Anàlisi de l’eficàcia de les Zones de Baixes Emissions (ZBE) i de la seua contribució a la descarbonització’ (ODS 5); ‘Una mica més poble i una mica menys ciutat’ (ODS 6) i ‘Estudi de l’alliberament de fàrmacs cap a les masses d’aigua per part de les Edar’ (ODS 10).

La concessió de les beques, aprovada en Junta de Govern Local, implica una ajuda de 2.500 euros per a cadascun dels estudiants amb l’objectiu de col·laborar en la seua formació i contribuir a l’esforç econòmic que suposa la realització dels estudis de grau o màster.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari