Castelló i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer impulsen un projecte de canalització del Barranc del Sol

Marco destaca la importància d’avançar en aquesta obra que donarà solució als problemes d’inundabilitat en la zona nord-oest

Castelló i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer impulsen un projecte de canalització del Barranc del Sol
22/06/2021 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha mantingut hui una reunió a València amb el president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ), Miguel Polo, durant la qual han avançat en el projecte de canalització del Barranc del Sol i en la modificació del pont de Ferrandis Salvador per a augmentar la capacitat d’evacuació del riu Sec. Un projecte estratègic per a la ciutat en el qual continuaran treballant conjuntament els tècnics municipals i els de la confederació perquè siga una realitat com més prompte millor i done solució als problemes d’inundabilitat en la zona nord-oest de la ciutat que es produeixen després d’episodis de fortes precipitacions.

“Avancem en un projecte estratègic per a la ciutat com és la canalització del Barranc del Sol que evitarà les inundacions en el grup Sant Agustí i Sant Marcos, donant resposta així a un problema d’inundabilitat en aquesta zona de la ciutat i atenent una demanda històrica dels veïns i veïnes”, ha explicat l’alcaldessa. “A més, impulsem la modificació del pont de l’avinguda Ferrandis Salvador, que permetrà millora la capacitat d’evacuació del riu Sec”, ha detallat Marco, ressaltant la importància de la col·laboració entre les administracions públiques per a agilitzar aquests projectes de ciutat que reverteixen en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania.

En la trobada, en la qual també ha participat el regidor d’Urbanisme de Castelló, José Luis López, s’ha detallat que el projecte de canalització del Barranc del Sol al seu pas per Sant Agustí i Sant Marcos l’assumirà l’Ajuntament. A més, es demanarà col·laboració a la Generalitat per a la canalització en el tram comprés entre la Universitat Jaume I (UJI) i el cementeri de San José. Quant a la modificació del pont de l’avinguda Ferrandis Salvador per a augmentar la capacitat d’evacuació del riu, el consistori assumirà els canvis que s’hagen d’executar en la plataforma i la CHJ la intervenció en altres elements de la infraestructura com els murs.

“Estem fent passos molt importants per a solucionar com més prompte millor el problema d’inundabilitat i desbordaments de pluges que es produeixen en la zona nord-oest de la ciutat, especialment al seu pas per Sant Agustí i Sant Marcos”, ha ressaltat el regidor d’Urbanisme i tinent d’alcaldia del districte Oest.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari