Castelló contacta amb els grups d'habitatges més vulnerables per a fomentar la seua rehabilitació amb els fons europeus

Castelló contacta amb els grups d'habitatges més vulnerables per a fomentar la seua rehabilitació amb els fons europeus
16/03/2022 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló contacta amb les comunitats de veïns dels edificis més antics i vulnerables de la ciutat per a fomentar la seua rehabilitació amb els fons europeus. L’objectiu és detectar les necessitats de reforma i promoure projectes de rehabilitació integral en els barris amb més vulnerabilitat urbanística, econòmica i social, tal com recullen les condicions del Programa Barris per a la rehabilitació. Aquesta iniciativa és finançada per la Unió Europea i va dirigida als barris vulnerables. Així, els residents de les zones que s’incloguen en aquest projecte podran optar a subvencions que en alguns casos podran arribar al 100% del total.

“El gran repte que tenim des del Govern municipal és accelerar amb els fons europeus les millores que necessiten en conservació, eficiència energètica i accessibilitat els barris del cinturó popular de Castelló. Amb el Programa Barris, l’Ajuntament farà d’agent rehabilitador en determinades zones de la ciutat que es trien segons les seues necessitats, i canalitzarà les ajudes que requerisquen les comunitats de propietaris privades”, ha assenyalat la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

El Programa Barris està dotat en la Comunitat Valenciana en 87,7 milions d’euros per a rehabilitació. La inversió serà materialitzada a través dels ajuntaments, que designaran àmbits d’actuació concrets, en els quals els seus residents podran accedir a ajudes per a obres de millora de la seua eficiència energètica, accessibilitat i conservació. Segons l’estalvi energètic que es garantisca, la subvenció abastarà del 50% al 90% del total, arribant al 100% en les situacions de més vulnerabilitat. La convocatòria es publicarà en les pròximes setmanes.

Sobre aquest tema, l’Ajuntament, a través de les conclusions dels informes d’avaluació d’edificis, està localitzant i posant-se en contacte amb els immobles que més adequació requereixen. La idea és dur a terme un procés de selecció dels projectes més viables i madurs per a promoure des de l’Ajuntament la rehabilitació dels grups d’habitatge disposats a realitzar obres que impliquen rehabilitació i millores en accessibilitat i eficiència energètica.

Mentrestant, la Regidoria difon les tres convocatòries d’ajudes per a rehabilitació que existeixen actualment i que destinaran a població en general. La línia de rehabilitació d’edificis pot abastar el 80% de la subvenció. Després es pot sol·licitar ajudes per a reformes d’interior amb el Pla Renhata o per a realitzar l’informe d’avaluació d’edificis. Més informació en rehabilitacastello.es

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari