Castelló decideix amb el ‘món de la festa’ la suspensió de Sant Pere i Sant Joan per la covid

Festes es compromet a recollir propostes per a estudiar la possibilitat de realitzar actes a partir del pròxim mes de setembre

Castelló decideix amb el ‘món de la festa’ la suspensió de Sant Pere i Sant Joan per la covid
29/05/2021 -

L’Ajuntament de Castelló ha acordat hui amb el món de la festa que, en compliment de les mesures sanitàries davant la covid-19 relatives a celebracions, esdeveniments o concentracions de persones, i sota un criteri de precaució i prudència per a minimitzar el risc de propagació del virus, no se celebraran les festes de Sant Pere ni tampoc les de Sant Joan.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor de Festes i president del Patronat Municipal de Festes, Omar Braina, han abordat aquesta qüestió en la reunió mantinguda hui amb el món de la festa, a la qual es van emplaçar el mes de gener passat quan es va acordar suspendre el calendari festiu fins a maig atenint a la situació epidemiològica de la ciutat. “Hui hem tornat a reunir-nos amb els ens festers de la nostra ciutat per a reavaluar la situació epidemiològica i prendre decisions respecte a la celebració d’actes festius i esdeveniments per als pròxims mesos i s’ha recordat de forma consensuada suspendre Sant Pere i Sant Joan ateses les mesures sanitàries davant la covid-19”, ha explicat Marco.

La no celebració de les festes del Grau es fa considerant que és la decisió més prudent i conforme a les directrius de salut pública, ja que són uns festejos populars multitudinaris, que es desenvolupen al carrer i reuneixen centenars de persones. Pels mateixos motius, se suspenen els actes que tradicionalment es programen per a la nit de Sant Joan a les platges de Castelló. “Agraïsc la sensibilitat de la Comissió de Festes de Sant Pere i els trasllade un missatge d’ànim a les reines, president infantil i tota la seua cort d’honor, així com a les penyes i colles”, ha apuntat Braina.

Durant la trobada, l’Ajuntament també s’ha compromés amb els representants del món de la festa a recollir i estudiar les seues propostes d’actes o esdeveniments que puguen desenvolupar-se a la ciutat a partir del pròxim mes de setembre.

En la reunió, que ha tingut lloc al Palau de la Festa, a més de Marco i Braina, per part del món de la festa han participat representants de la comissió de festes del 75 aniversari de les festes de la Magdalena, de la Gestora de Gaiates, la Federació de Colles, els ens vinculats (Germandat dels Cavallers de la Conquesta, Moros d’Alqueria, Colla Bacalao, Colla del Rei Barbut, Colla de Dolçainers i Tabaleters, Confraria de la Sang, Confraria de Lledó, Festes de Carrer i Confraria de Festes de Sant Pere), a més de les reines de les festes, Carmen Molina i Gal·la Calvo, i els pregoners, José María Prades i Marc Osorio.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari