Castelló destina 1,5 milions d'euros al Pla d'Inversions de Reactivació econòmica i social

L’Ajuntament reorienta la despesa municipal per a impulsar obres públiques després de la covid-19 i generar llocs de treball a la ciutat

Castelló destina 1,5 milions d'euros al Pla d'Inversions de Reactivació econòmica i social
04/05/2020 -

L’Ajuntament de Castelló destinarà més d’1,5 milions d’euros al Pla d’Inversions de Reactivació econòmica i social (Pirecas), per a pal·liar l’impacte derivat de la crisi sanitària del coronavirus a la ciutat. L’equip de govern aposta així per l’obra pública com a palanca de generació i recuperació d’ocupació amb vista a un gradual retorn a la normalitat del teixit econòmic i productiu afectat per la covid-19, especialment pimes i autònoms.

“L’Ajuntament ha de ser el motor que reactive l’economia a través d’inversió en obra pública. Amb aquest objectiu impulsem el Pla d’Inversions de Reactivació, conscients de les dificultats en què se situa l’escenari econòmic i social de Castelló per la crisi sanitària de la covid-19”, ha explicat l’alcaldessa, Amparo Marco.

La Junta de Govern Local ha aprovat aquesta setmana inicialment l’expedient de la modificació de crèdit que dota de pressupost el Pirecas reorientant la despesa municipal. “Aquesta nova iniciativa d’inversió en obra pública permetrà una gestió més àgil i un abast més extensiu a pimes i autònoms”, ha apuntat l’edil d’Obres i Projectes Urbans, Rafa Simó.

Per la seua part, el segon tinent d’alcaldia, Ignasi Garcia, ha assegurat que “el sector de la construcció que es començava a recuperar després d’una crisi generada per l’especulació i que va deixar sense recursos a milers de treballadores i de treballadors i de petites i mitjanes empreses no pot ser un dels damnificats de la crisi del coronavirus”. En l’aposta del govern municipal per contribuir a l’activitat en aquest sector, Garcia ha recordat que “hem accelerat les xicotetes obres pendents segons el full de ruta i les necessitats que ens han marcat els nostres tècnics”. “És fonamental també donar resposta a les peticions i als projectes nascuts de la participació veïnal”, segons Garcia, motiu pel qual el regidor ha celebrat que aquest pla d’inversions incloga actuacions que “transformaran i milloraran les dotacions de les àrees de la ciutat que més el necessiten”.

El tercer tinent d’alcaldia, Fernando Navarro, ha subratllat que l’Ajuntament “ha d’impulsar polítiques decidides i transformadores” i apostar per inversions que afavorisquen una transició urbana i una rehabilitació sostenible front “a les velles receptes de la rajola”. A més, ha recalcat que el govern municipal promourà la reactivació espentant nous sectors amb valor afegit davant la paràlisi per la pandèmia d’activitats tradicionals. En aquesta direcció, ha destacat que el projecte aprovat contempla xicotetes inversions a gran escala a fi d’accelerar els seus tràmits, evitar les grans licitacions i aconseguir així arribar al màxim nombre de pimes i autònoms.

El nou pla municipal d’inversions, que s’activarà a través de la nova Oficina de Revitalització Econòmica de Castelló, inclourà microactuacions que en la seua majoria no han de tindre un cost d’execució superior a 40.000 euros per a poder arribar a un major nombre de contractistes i perquè l’agilitat en la tramitació siga major. L’objectiu és arribar al nombre més gran d’empreses, pimes i autònoms i generar llocs de treball amb microobres que reactiven l’economia després de la crisi sanitària per la covid-19.

El pla consta de cinc fases. En una primera s’estan identificant les possibles actuacions, tenint en compte la informació de la qual ja disposa el consistori, com el pla d’accessibilitat, el pla de mobilitat urbana, els processos participatius ja executats (Castelló Ciutat Viva, Grau Xarxa Oberta…) i les demandes de les diferents juntes i consells de districte.

En la segona fase, l’equip de govern prioritzarà el catàleg d’obres que sorgisquen de la primera fase i per a això es valorarà, entre altres aspectes, l’estimació del nombre de llocs de treball. En la tercera, es contractaran, en aquells casos que es precisen, assistències tècniques externes per a l’elaboració dels projectes, que se supervisaran per tècnics municipals responsables del seu seguiment. En la quarta fase s’adjudicaran les actuacions amb el procediment de contractació més àgil possible donades les característiques de cada obra. I la cinquena fase consistirà a avaluar el pla per part de l’Ajuntament, analitzant, entre altres, els llocs de treball generats o les empreses beneficiàries a través d’aquest.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari