Castelló destinarà 200.000 euros per a reforçar l'atenció dels 233 habitatges municipals

Habitatge té l’objectiu d’ampliar la xifra de lloguers i contenir el preu amb la Borsa de Lloguer Municipal

Castelló destinarà 200.000 euros per a reforçar l'atenció dels 233 habitatges municipals
02/08/2021 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló té l’objectiu amb el pressupost d’aquest any de reforçar la gestió dels habitatges municipals, ampliar la xifra de lloguers assequibles i contindre el preu amb la Borsa de Lloguer Municipal i continuar incrementant el parc públic municipal. Així, destinarà 200.000 euros per a potenciar la cobertura sociocomunitària dels 233 habitatges municipals, i 65.000 en subvencions per als xicotets propietaris que cedisquen pisos buits a la Borsa de Lloguer.

“Continuem treballant amb el repte d’atendre les necessitats d’existeixen d’habitatge a la ciutat. Fins a l’aprovació del pressupost hem convocat les noves bases i ajudes de la Borsa de Lloguer Municipals, hem tancat la primera compra d’habitatges municipals per a lloguer municipals des de 1984 i ens hem adherit a la Xarxa Xaloc d’Habitatge, que a partir de setembre reforçarà l’Oficina d’Habitatge amb quatre places noves de persones. Ara, amb els comptes aprovats donem un nou impuls al full de ruta de la Regidoria”, ha explicat la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

La Regidoria ha pressupostat 200.000 euros per a contractar un servei que acompanye a l’Oficina d’Habitatge en la gestió del parc municipal ja que manca de recursos propis suficients. En la passada legislatura es van dur a terme diferents actuacions de reparació i un cens. En aquest mandat ha continuat atenent desperfectes i s’han assignat tres habitatges que han quedat alliberades. El nou servei s’encarregarà d’optimitzar la interacció de les famílies amb el seu entorn relacional, previndre i reduir els efectes de cronificació, millorar les condicions de vida dels inquilins, reduir els riscos d’exclusió social, potenciar la inserció social, i previndre causes i factors que generen les seues problemàtiques.

Una altra partida important contempla 65.000 euros per a la Borsa de Lloguer Municipal, que finançarà els incentius anuals de 1.500 euros anuals més 2.900 en reformes d’interior de propietaris que faciliten pisos a la Borsa de Lloguer a canvi de preus protegits. A aquests 65.000 euros se sumaran per a la mateixa comesa 100.000 extraordinaris procedents dels romanents de 2020.

El departament de María Jesús Garrido manté, així mateix, 1,2 milions d’euros per al Pla de Compra Municipal després de tancar una adquisició per 600.000 euros de 6 unitats. També 350.000 per a dur a terme reformes d’interior en habitatges municipals de l’entorn de Castalia.

Finalment, la regidoria planifica pressupost per a finançar el conveni amb el col·legi d’advocats en matèria d’assessorament de reclamacions hipotecàries.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari