Castelló elaborarà un cens d'habitatges buits per a carregar el 50% de l'IBI en les unitats de grans propietaris

Les Regidories d’Hisenda i Habitatge localitzaran les propietats per a cobrar el recàrrec en 2022

Castelló elaborarà un cens d'habitatges buits per a carregar el 50% de l'IBI en les unitats de grans propietaris
08/05/2021 -

Les Regidories d’Hisenda i Habitatge de l’Ajuntament de Castelló elaboraran un nou cens d’habitatges buits de la ciutat per a aplicar el recàrrec d’un 50% en l’Impost de Béns immobles (IBI) en aquelles unitats de grans propietaris que porten un any sense ocupar. Aquesta mesura forma part de les ordenances fiscals municipals aprovades en 2021 i s’aplicaria en 2022.

Els regidors d’Hisenda, David Donate; Habitatge, María Jesús Garrido; i Transició Ecològica, Fernando Navarro, han mantingut aquesta setmana una reunió amb tècnics del departament d’Hisenda i Recaptació per a analitzar els passos necessaris per a aplicar el 50% de l’augment de l’IBI acordat en habitatges desocupats de grans tenidors.

En aquest sentit, Donate ha recordat que el govern municipal va aprovar un paquet de mesures fiscals i canvis en les ordenances fiscals “amb criteris d’una fiscalitat més social, més verda i més progressiva”. “Entre aquests canvis, es va introduir per primera vegada la possibilitat d’aplicar un recàrrec en l’IBI als habitatges buits de grans tenedors, en línia amb l’indicat en la Llei per la Funció Social de l’Habitatge de la Comunitat Valenciana i amb l’objectiu d’afavorir l’accés a immobles desocupats”, ha indicat.

“L’objectiu d’aquest recàrrec és mobilitzar habitatge buit que els grans propietaris retenen per a especular amb el preu del lloguer i que es puguen destinar a preus assequibles garantint així el dret constitucional d’accés a l’habitatge”, ha afirmat, per la seua part, la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

L’Ajuntament durà a terme enguany un cens d’habitatges deshabitats per a localitzar les que són susceptibles de rebre el recàrrec del 50% de l’IBI, que corresponen, segons a la Llei Valenciana de Funció Social de l’Habitatge, a aquelles propietats de grans tenidors (amb més de 10 possessions) i que porten un any sense residents.

Habitatge ja ha recaptat els consums anòmals de l’aigua potable i dades d’empadronament i el cens concretarà els pisos que porten sense habitar 12 mesos per a poder incloure el recàrrec als rebuts de l’IBI.

Hisenda i Habitatge també col·laboraran en el cens de la Generalitat Valenciana d’habitatges buits de grans propietaris i estudiaran complementar el cobrament del 50% de l’IBI urbà amb el nou impost valencià d’habitatge buit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari