Castelló estrena un nou carril bici en Pascual Asensio amb el qual s'amplia una xarxa ciclista més permeable

El projecte cofinançat per Europa ha permés segregar el vial ciclista existent per a dotar-lo de major seguretat i ampliar l’espai per al vianant

Castelló estrena un nou carril bici en Pascual Asensio amb el qual s'amplia una xarxa ciclista més permeable
27/07/2021 -

Castelló obri a la mobilitat sostenible un renovat carril bici al carrer Músic Pascual Asensio amb el qual amplia i assenta una xarxa ciclista més permeable, connexa i contínua. Amb 800 metres de longitud i una inversió de 251.901 euros cofinançada pels fons europeus FEDER i l’Ajuntament, el nou traçat enllaça amb el de l’avinguda Casalduch (un dels primers materialitzats en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Sostenible i Integrat (EDUSI) a través del carrer Panderola. També connecta amb el carril implementat en l’avinguda Vila-real.

Aquest projecte està vinculat a més al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i Seguretat Viària de Castelló en les seues previsions de millora de l’eix aquest-oest i de connexions ciclistes. Al costat d’aquest últim repte, el renovat carril bici persegueix atorgar més espai al vianant. Per això s’ha modificat el vial per a bicis existent en aquest carrer, eliminant el que fins hui discorria per la vorera i traslladant-lo a la calçada, convertint-lo així en un carril bici segregat i protegit que discorre en quasi tota la seua extensió a nivell de calçada.

Amb aquesta actuació es cobreix una de les necessitats detectades en el Pla de Mobilitat: realitzar les modificacions oportunes en els vials per a ciclistes les solucions dels quals no eren les idònies des del punt de vista de la seguretat, l’espai o l’accessibilitat. “Es tracta d’una actuació amb la qual, al mateix temps que millorem la seguretat i l’accessibilitat d’una via ciclista, continuem teixint una malla contínua de vies ciclistes per a Castelló per a potenciar la mobilitat sostenible i avançar cap a un model de ciutat més amable”, ha indicat l’alcaldessa, Amparo Marco. “Dotem de major seguretat i comoditat a la xarxa ciclista i retornem al vianant espai per al seu itinerari accessible, a més d’afavorir la connexió amb altres eixos ciclistes, de manera que tota la ciutadania guanya”, ha assenyalat.

La reformulació d’aquest tram contempla l’adequació a la normativa d’accessibilitat de tots els guals per als vianants i parades d’autobús del seu àmbit d’actuació, per la qual cosa s’aconsegueix una millora holística en l’àmbit de la mobilitat seguint les prioritats de l’estratègia municipal en aquest àmbit, que passa per potenciar les maneres blanes i el transport públic, en detriment de l’ús del vehicle privat.

El renovat carril bici de Pascual Asensio és una de les operacions d’EDUSI tendents a afavorir la transició cap a una economia baixa en carboni. Dels 20,2 milions d’euros de cofinançament municipal i europea que abrigallen l’Estratègia, més de la meitat, 11,3 milions, van destinats a aquest repte, en el qual s’inclou l’ampliació i millora de la xarxa ciclista urbana.

Al costat del de Pascual Asensio, la inversió del FEDER ha permés incorporar a la xarxa ciclista urbana cinc quilòmetres extra en les avingudes Casalduch, Gran Via i Ciutat del Transport (operatius des de 2018). Els nous carrils bici de segell europeu evitaran l’emissió a l’atmosfera de més de 200 tones equivalents de diòxid de carboni a l’any. El corredor verd per a bicis i vianants de quasi 4 quilòmetres del renovat Camí La Plana contribuirà a incrementar aquestes dades, amb una reducció d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle de 110 tones per exercici.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari