Castelló fixa un calendari fiscal 2020 més flexible i que ajorna més de tres mesos els pagaments domiciliats de l'IBI

L’Ajuntament trasllada al segon període de cobrament els impostos de vehicles i de guals per a retardar el seu pagament i alleujar càrrega fiscal

Castelló fixa un calendari fiscal 2020 més flexible i que ajorna més de tres mesos els pagaments domiciliats de l'IBI
21/04/2020 -

L’Ajuntament de Castelló ha establit un nou calendari fiscal per a 2020 que flexibilitza els terminis per al pagament dels tributs i ajorna cobraments per a pal·liar les conseqüències econòmiques que la crisi sanitària i social per coronavirus està tenint en les famílies i xicotets empresaris locals. Aquest nou calendari retarda i amplia els períodes de pagament dels diferents impostos, ajorna més de tres mesos els rebuts domiciliats de l’IBI i posposa al segon període fiscal el cobrament d’alguns impostos que es realitzaven en el primer període per a alleugerir la càrrega fiscal.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha explicat que s’ha treballat en aquest nou calendari fiscal pensant en pimes i autònoms, de manera que no vegen minvada les possibilitats de recuperació. “Aquest nou calendari permet un major alleujament per a les famílies en aquests mesos i ajorna a final d’any imposats que tenien lloc en el primer període fiscal de l’any. Es tracta de donar més facilitats als contribuents, famílies i xicotets empresaris locals”, ha afegit.

En aquest sentit, el regidor d’Hisenda, David Donate, ha assenyalat que “davant les dificultats econòmiques derivades de la covid-19, des del govern municipal, s’ha fixat un nou calendari que trasllada als últims mesos de l’any imposats com el de vehicles, de manera que evitem acumular càrrega fiscal en aquests mesos d’emergència sanitària i social per coronavirus”.

Per part seua, l’edil d’Atenció Ciutadana, Ignasi Garcia, ha assegurat que “des del govern municipal som molt conscients que aquesta parada té conseqüències en l’economia de les famílies i per això volem facilitar que totes i tots puguem complir amb les nostres obligacions”. “Les administracions públiques hem respost de manera eficient davant aquesta crisi sanitària i per a poder continuar fent-ho necessitem recursos amb els quals garantir que ningú es quede arrere”, ha apuntat el regidor.

Aquest nou calendari fiscal ha fixat el primer període de pagament del 4 de maig al 31 d’agost de 2020, quan l’any passat va ser del 16 d’abril al 20 de juliol. En aquest primer període es liquidarà l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) Urbans, l’IBI Rústic i el de Característiques Especials. El cobrament de l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica i el de taxes per entrada de vehicles a través de voreres i reserves de la via pública (guals) s’ajornen al segon període de l’any.

Aquest segon període de pagament que en 2019 es va desenvolupar del 16 de setembre al 20 de novembre s’amplia enguany i tindrà lloc de l’1 de setembre al 30 de novembre de 2020. Així, a partir de setembre es tributarà, a més de l’impost sobre vehicles i les taxes per guals, per l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE), la taxa per prestació de serveis de recollida de residus sòlids urbans, tractament i eliminació dels mateixos (la taxa de fems) i la taxa per utilització privativa o aprofitament especial del domini públic local per ocupacions de subsòl, sòl de la via pública, terrenys d’ús públic i vol de la via pública amb determinats aprofitaments.

A més, els rebuts de tributs domiciliats es passaran a cobrament el dia 31 d’agost els corresponents al primer període (IBI) i no el 20 de maig. “Això permet comptar amb més de tres mesos més de termini per a fer front a aquest impost”, ha explicat Donate. Els rebuts del segon període es passaran el 30 de novembre de 2020 i no el 20 de setembre.

Quant als pagaments fraccionats a la carta en la modalitat de huit terminis mensuals per a l’IBI Urbà i l’impost de vehicles, s’ha ajornat el corresponent al mes d’abril, per la qual cosa els cobraments es reprendran el 15 de maig fins al 15 de novembre.

A més de la domiciliació bancària i el pagament directe en sucursals, es pot realitzar la liquidació de tributs des de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Castelló (https://sede.castello.es/), a través del portal tributari.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari