Castelló finalitza la selecció per a contractar 114 persones en Jornals de Vila

Castelló finalitza la selecció per a contractar 114 persones en Jornals de Vila
07/06/2021 -

L’Ajuntament de Castelló ha finalitzat la fase de selecció i baremació per a la contractació de les 114 persones en risc d’exclusió social que formaran part de la sisena edició de ‘Jornals de Vila’, el programa d’ocupació municipal que va nàixer en 2016 per a afavorir la inserció laboral de persones en situació de desocupació de llarga duració i en situació de vulnerabilitat social. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat la importància d’aquest pla per a atallar problemàtiques com l’augment de l’atur femení, especialment el de llarga duració, i per a generar noves oportunitats entre diferents col·lectius.

El 60% de les persones que accediran a aquest pla d’ocupació municipal són dones, en total, 68 dones que seran contractades durant mig any en fins a 18 perfils laborals diferents. Marco ha posat en valor aquest programa d’ocupació impulsada pel govern municipal en 2016 “com una aposta ferma per les polítiques actives d’ocupació i, sobretot, per a generar oportunitats de treball entre persones amb dificultat d’accés a una ocupació”. “Amb ‘Jornals de Vila’ estem fomentant la inserció laboral i donant oportunitats a persones en situació de vulnerabilitat social facilitant una ocupació que suposa una font d’ingressos i una porta oberta cap a noves oportunitats”, ha apuntat.

L’alcaldessa ha recordat que, des de 2016, aquest pla ha proporcionat ocupació a 534 persones en risc d’exclusió i facilitat les eines necessàries per a adquirir experiència i formació per a obtindre noves oportunitats. La sisena edició de Jornals de Vila comptarà amb 114 persones contractades durant mig any en fins a 23 perfils diferents. De les persones seleccionades després del procés de sol·licituds, baremació i entrevistes, 68 són dones i 46 homes. “En total, 648 persones que es beneficiaran d’aquest pla d’ocupació des de la seua posada en marxa”, ha manifestat Marco.

La regidora d’Ocupació de l’Ajuntament de Castelló, Patricia Puerta, ha incidit en la importància del programa per a atallar la bretxa de gènere en matèria laboral. “Segons les últimes dades recollides per l’Agència de Desenvolupament Local (ADL-Castelló Crea), la crisi derivada de la pandèmia sanitària està aguditzant el problema de la inserció laboral entre les dones, el 60,80% de la desocupació el pateixen elles i l’atur de llarga duració afecta en 28,2 punts més a les dones que als homes, un indicador que no para d’augmentar en el cas d’elles”, ha apuntat Puerta. “Per això, té tanta importància programes com Jornals de Vila, que introdueixen criteris per a la feminització de llocs de treball tradicionalment masculinitzats i en la baremació dels quals es dóna especial importància a l’atur de llarga duració, l’estructura familiar i ser víctima de violència de gènere, entre altres conceptes”, ha apuntat Puerta.

La regidora d’Ocupació ha destacat la potencialitat d’aquest programa municipal per a arribar a diferents sectors de la població gràcies a la varietat d’actuacions i activitats d’utilitat pública a desenvolupar. Així, els llocs a cobrir enguany són: 2 oficials de lampisteria, 4 oficials d’electricitat, 3 oficials de fusteria de fusta, 3 oficials de jardineria, 5 oficials d’obra de paleta, 6 oficials de pintura, 1 oficial de neteja, 2 oficials de fusteria metàl·lica, 4 peons d’obra de paleta, 2 peons de pintura, 4 peons de neteja, 2 peons de fusteria metàl·lica, 2 orientadors/as laborals, 1 educador/a social, 4 treballadors/as socials, 1 coordinador/a, 2 tècnics/as d’integració social, 1 tècnic/a en màrqueting i publicitat, 1 tècnic/a en animació sociocultural, 4 tècnics/as en informàtica, 29 ordenances/zeladors, 2 arquitectes/as tècnics/ques i 29 auxiliars administratius/as.

La sisena edició ‘Jornals de Vila’ ha rebut sol·licituds d’un total de 1.477 persones de les quals, una vegada baremades sobre la base de conceptes com el temps en situació de desocupació, estructura familiar, tindre una curta vida laboral, discapacitat, ser víctima de violència de gènere, formació o compensació de llocs masculinitzats i/o feminitzats, entre altres, s’ha realitzat la selecció de les 114 persones beneficiàries del programa. El procés genera a més una borsa de treball per a aquelles persones que hagen superat les fases corresponents. El llistat de persones admeses pot consultar-se en www.castello.es o en la seu electrònica https://sede.castello.es/.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari