Castelló implica les comunitats de propietaris de Rafalafena per a rehabilitar la zona

Castelló implica les comunitats de propietaris de Rafalafena per a rehabilitar la zona
30/04/2022 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló ha mantingut aquesta setmana una trobada amb comunitats de propietaris de la zona de Rafalafena amb l’objectiu mobilitzar les ajudes de rehabilitació del Programa Barris i propiciar la seua regeneració. Aquesta iniciativa forma part del Pla de Recuperació 2021-2026 que finança la Unió Europea i està dirigit als edificis més vulnerables construïts en els anys 50 i 60. L’Ajuntament farà d’agent rehabilitador per a facilitar els tràmits i determinarà espais concrets d’actuació (Entorns Residencials de Rehabilitació Reprogramada), els residents des quals podran rebre les ajudes per a la rehabilitació dels seus edificis.

“Des de la Regidoria mantenim reunions amb comunitats de propietaris de diversos barris populars de la ciutat. Ja ens vam reunir anteriorment amb veïns del Grau, Grapa i la Guinea i ara ho fem amb l’entorn de Rafalafena. El Programa Barris és una oportunitat per a accelerar les actuacions que necessiten els edificis més antics de la ciutat en eficiència energètica, conservació i accessibilitat”, ha afirmat la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, que també ressalta que es presenta com una proposta important per a ajudar a l’economia local.

La Regidoria d’Habitatge aspira a gestionar a Castelló 8 milions d’euros. Aquesta quantitat es destinarà per a les subvencions de rehabilitació que se sol·liciten per als edificis inclosos dins dels àmbits triats per l’Ajuntament. En les últimes setmanes manté reunions amb comunitats de propietaris de diferents barris amb immobles més vulnerables perquè s’incloguen en el Programa Barris.

Les actuacions que es presenten hauran d’enfocar-se en la millora de l’eficiència energètica, conservació i accessibilitat. Així, se subvencionarà fins al 90% als projectes que mostren un estalvi energètic del 60%. “D’aquesta manera, els immobles no sols milloraran les seues condicions d’habitabilitat sinó que milloraran el seu confort i reduiran de manera considerable la factura de la llum”, ha afegit la regidora d’Habitatge.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari