Castelló impulsa una nova edició d'Eduquem en Verd

Castelló impulsa una nova edició d'Eduquem en Verd
26/10/2021 -

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló impulsa una nova edició d’activitats extraescolars en la campanya d’Eduquem en Verd per a involucrar als centres educatius en la conservació natural i en la importància d’un consum saludable i de proximitat. Els centres interessats poden inscriure’s i sol·licitar informació en el correu electrònic transicioecologica@castello.es.

“De nou tornem a convidar a tots els centres escolars de la ciutat a participar de la campanya Eduquem en Verd després d’un curs passat molt dur marcat per la pandèmia amb un seguit de 15 activitats amb les quals es pot combinar els coneixements del currículum pedagògic amb l’aprenentatge sobre la realitat dels espais naturals i agraris del nostre terme, que són un gran recurs per incorporar noves dinàmiques d’ensenyament molt enriquidores per a l’alumnat”, destaca el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro”, destaca el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

Eduquem en Verd contempla un catàleg 15 activitats d’educació ambiental que trasllada accions concretes de l’agenda de la Regidoria en matèria de sostenibilitat i lluita per atenuar el canvi climàtic, amb diverses accions, des de visites teatralitzades, concursos, jocs o gimcanes, dirigit en horari extraescolar a les etapes educatives d’Infantil, Primària, Secundària i Batxiller.

Hi ha jornades que posen en valor una alimentació sostenible i responsable i el treball de les nostres productores i productors del sector primari, amb iniciatives sobre el funcionament dels horts dirigida a l’alumnat més xicotet, sobre la importància de la biodiversitat cultivada, sobre els mercats de proximitat i sobre l’impacte del consum en la salut i en l’entorn.

Altres tallers versaran sobre l’entorn natural del terme i la biodiversitat del terme, amb iniciatives el Parc Ribalta, la Pineda, el Parc Litoral i els nostres boscos. També ha dissenyat ensenyaments sobre la fauna local, sobre els ocells, els ecosistemes fluvials o les tortugues invasores. Subratllar el Concurs Illes Columbretes, en el qual alumnes de Secundària participaran en treballs sobre la fauna i flora del lloc, sent la millor proposta premiada amb una visita a les illes.

Les inscripcions es poden realitzar tant en el primer trimestre escolar, com en el segon i el tercer. Més informació del catàleg en el web municipal, en la secció de Medi Ambient.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari