Castelló impulsa la seua primera ordenança de mobilitat sostenible amb el vianant com a protagonista

El 6 de setembre s’obri la consulta pública del document que té com a objecte harmonitzar els usos i espais de la via pública

Castelló impulsa la seua primera ordenança de mobilitat sostenible amb el vianant com a protagonista
04/09/2021 -

El projecte de la primera Ordenança Municipal de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de Castelló podrà consultar-se a partir del pròxim dilluns, 6 de setembre, en la pàgina web municipal (www.castello.es). Durant 20 dies hàbils, fins al 4 d’octubre, estarà oberta l’exposició pública per a la seua consulta i presentació d’aportacions.

“Aquesta primera ordenança de mobilitat sostenible de Castelló té com a objecte harmonitzar els diferents usos de la via pública i els espais urbans, prestant especial atenció als vianants i ciclistes“, ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes. El text, així mateix, “preserva i fomenta la seguretat viària, articulant mesures de calmat de trànsit i zones de baixes emissions, impulsant l’ús del transport públic, i posant l’accent en l’accessibilitat universal i la incorporació de la perspectiva de gènere en la seua aplicació”, ha detallat Ribes.

El text adapta la normativa de Trànsit a les particularitats de Castelló i és aplicable en tot el terme municipal, en les vies urbanes i en les interurbanes la competència de les quals haguera sigut cedida a l’Ajuntament. En el seu articulat, el projecte d’Ordenança Municipal de Mobilitat Sostenible s’ocupa de les normes generals de circulació i seguretat viària, establint criteris per a la necessària convivència en els espais públics, la limitació de velocitat en el nucli urbà i els principals criteris de vigilància i control de la seguretat viària. També aborda la circulació de vehicles de motor, establint les restriccions a la circulació de vehicles pesants, les normes de circulació per a motocicletes, ciclomotors i bicicletes, al costat de les dels vehicles de mobilitat personal.

Desenvolupa, així mateix, les normes generals sobre la circulació de vianants, les zones d’especial protecció per al vianant, les zones 30 i les d’espai compartit, les zones de baixes emissions i la regulació de les zones per als vianants d’ús restringit. També recull la distribució urbana de mercaderies i les normes generals sobre càrrega i descàrrega. A més, regula les mesures de promoció del transport públic, especial o el transport de mercaderies perilloses, així com el servei de bicicleta pública municipal i serveis privats d’arrendament, tant de bicicletes com de vehicles de mobilitat personal.

Estableix els criteris per a l’emissió de les targetes de mobilitat reduïda, així com els de la parada, l’estacionament i l’estacionament regulat; i els usos temporals de la via pública. Recull, així mateix, el règim sancionador, les responsabilitats i la classificació de les sancions.

Després del període d’informació pública que comença dilluns que ve, 6 de setembre, i la resolució d’al·legacions, el text s’elevarà a ple municipal per a la seua aprovació provisional. Després de passar per la sessió plenària, s’obrirà un altre període d’exposició pública de 30 dies abans de l’aprovació definitiva.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari