Castelló incorpora a 114 persones en situació de desocupació al programa Jornals de Vila

Puerta destaca que aquesta edició del pla d’ocupació municipal compta amb un 60 % de dones, les més afectades per l’atur de llarga duració

Castelló incorpora a 114 persones en situació de desocupació al programa Jornals de Vila
01/07/2021 -

L’Ajuntament de Castelló incorpora des d’aquest dijous a les 114 persones contractades dins del programa municipal d’ocupació Jornals de Vila, creat per a afavorir la inserció laboral de persones que es trobaven en situació de desocupació de llarga duració i en situació de vulnerabilitat social. La regidora d’Ocupació, Patrícia Puerta, ha donat la benvinguda a totes les persones que desenvoluparan actuacions i activitats d’utilitat pública durant els pròxims sis mesos.

“Jornals de Vila és un programa que va nàixer en 2016 per a afavorir la inserció laboral i oferir noves oportunitats a persones que es troben en situació de desocupació de llarga duració, mitjançant la contractació temporal per a la realització d’activitats d’utilitat pública, ja que la participació en el mercat laboral, a més de suposar una font d’ingressos, és la via d’accés a altres drets i una finestra a altres oportunitats”, ha manifestat Puerta en l’acte de benvinguda que ha tingut lloc en la Pèrgola. En total, l’ajuntament destina dos milions d’euros per al desenvolupament d’aquest programa d’ocupació i inserció laboral.

En aquesta sisena edició del programa s’han contractat, després d’un procés de baremació i selecció, a 114 persones de fins a 23 perfils diferents. D’elles, 68 són dones. Els perfils incorporats són: 2 oficials de lampisteria, 4 oficials d’electricitat, 3 oficials de fusteria de fusta, 3 oficials de jardineria, 5 oficials d’obra de paleta, 6 oficials de pintura, 1 oficial de neteja, 2 oficials de fusteria metàl·lica, 4 peons d’obra de paleta, 2 peons de pintura, 4 peons de neteja, 2 peons de fusteria metàl·lica, 2 orientadors/as laborals, 1 educador/a social, 4 treballadors/as socials, 1 coordinador/a, 2 tècnics/as d’integració social, 1 tècnic/a en màrqueting i publicitat, 1 tècnic/a en animació sociocultural, 4 tècnics/as en informàtica, 29 ordenances/zeladors, 2 arquitectes/as tècnics/as i 29 auxiliars administratius/as.

Puerta ha destacat que en aquesta sisena edició el 60% de les contractades són dones i ha recordat que la crisi derivada de la pandèmia sanitària ha aguditzat el problema d’inserció laboral entre les dones. “Més del 60% de la desocupació el pateixen elles que, a més, pateixen en major mesura l’atur de llarga duració”, ha indicat. De fet, les últimes dades recollides per l’Agència de Desenvolupament Local (ADL-Castelló Crea) constaten que la desocupació de llarga duració afecta 28 punts més a les dones que als homes.”El programa Jornals de Vila introdueix criteris per a la feminització de llocs de treball tradicionalment masculinitzats i per a oferir oportunitats a les persones en situació d’atur de llarga duració”, ha recalcat Puerta.

Les 114 persones contractades en aquesta sisena edició realitzaran activitats d’utilitat pública fins al pròxim 31 de desembre de 2021.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari