Castelló incrementarà un 30% la recollida de vidre amb un nou programa

Castelló incrementarà un 30% la recollida de vidre amb un nou programa
24/09/2021 -

L’Ajuntament de Castelló i Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya, han presentat aquest matí el programa integral ‘Castelló Recicla Vidre’. Una aliança amb l’objectiu d’incrementar la recollida selectiva de vidre en Castelló fins a un 30% en els pròxims 3 anys amb la finalitat de seguir avançant cap a l’economia circular. L’acte ha comptat amb la participació del regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, de la secretària autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, i del director general d’Ecovidrio, José Manuel Núñez-Lagos.

Aquest pla preveu activar accions intensives dirigides al sector hostaler, el reforç de les infraestructures per al reciclatge del veïnat i campanyes de sensibilització i educació ambiental. Així mateix, l’objectiu és arribar a cada vegada més gent en la tasca del reciclatge, reduint el fem i la contaminació a la ciutat de Castelló.

Durant la presentació, el regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, ha destacat que “amb aquest nou programa integral fem un pas més en la recollida selectiva de vidre, un pas més per acabar en el model d’un sòl ús i per seguir contribuint en la transició cap a l’economia circular”.

L’edil Garcia també ha informat que la ciutat de Castelló recicla anualment, amb la recollida selectiva de vidre, vora 2.000 tones d’envasos de vidre, el que suposa una mitja de 10 quilograms per habitant a l’any, i que ha crescut un 15% durant el 2020. “De fet reciclar vidre ens aporta importants beneficis ambientals, i concretament amb el que vam recollir al 2020 equival a evitar l’emissió de 998 tones de CO2 a l’atmosfera equivalents a retirar de la circulació 466 cotxes durant un any o tenir un estalvi energètic de 1.229 MWh”, ha exemplificat l’edil.

La signatura del conveni implica la gestió directa de la recollida i el transport dels envasos procedents del contenidor verd de tota la ciutat per part d’Ecovidrio i de forma gratuïta per al consistori. A hores d’ara, la cituat de Castelló compta a hores d’ara amb un total de 636 contenidors de vidre. Tot i això, aquest programa preveu incrementar amb més de 200 nous punts de reciclatge en els pròxims dos anys fins baixar la ràtio a un contenidor per cada 204 habitants.

El director general d’Ecovidrio, José Manuel Núñez-Lagos, ha destacat que “el pla de Castelló és un pla ambiciós, un pla que sap que el medi ambient no pot esperar i que reciclar vidre és clau en la lluita contra el canvi climàtic”. Precisament, Núñez-Lagos ha explicat que, entre les accions previstes, “s’incrementarà la recollida, reforçarem el nombre de contenidors, contarem amb plans de mobilització ciutadana, i desenvoluparem plans intensius de tot tipus amb l’hostaleria, la qual genera un 52% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que es posen al mercat”.

Per la seua banda, la secretària autonòmica de Transició Ecològica, Paula Tuzón, ha valorat que el nou servei vaja “aparellat a uns objectius d’increment de recollida en origen i de contenidors, en línia amb la recuperació i la reutilització”. A més, Tuzón ha reconegut l’aposta per l’educació ambiental, fonamental per a acompanyar a la ciutadania en matèria d’economia circular, canvi climàtic i transició ecològica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari