Castelló inicia l'adquisió de terrenys en la Marjaleria per renaturalitzar espais naturals degradats

La Regidoria de Transició ultima les primeres memòries per començar a invertir 630.000 € del Pla Castelló en Verd

Castelló inicia l'adquisió de terrenys en la Marjaleria per renaturalitzar espais naturals degradats
03/06/2020 -

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló està iniciant els tràmits administratius per adquirir diferents parcel·les en la zona de la Marjaleria amb l’objectiu de començar a executar el projecte de Rutes de l’Aigua, un compromís de l’Acord de Fadrell per redignificar la Marjaleria que ara també pot afavorir la reactivació econòmica generant inversió pública directa. La iniciativa Rutes de l’Aigua té l’objectiu de reforçar l’ecosistema de l’aiguamoll i avançar també cap a un model de turisme sostenible amb el desenvolupament de nous itineraris que connecten els brolladors més emblemàtics de la zona.

“Les Rutes de l’Aigua són un projecte de mandat en el qual volem portar a terme una restauració paisatgística en parcel·les que ara estan degradades de la Marjaleria i desenvolupar itineraris divulgatius. Estem intentant accelerar els tràmits administratius i els dissenys tècnics de les actuacions perquè també eixa mobilització de recursos públics puga alhora contribuir a la reactivació econòmica i transitar el nostre sector de la construcció cap a actuacions sostenibles. Estes actuacions permetran a més cuidar els nostres ecosistemes i augmentar la capacitat d’absorvir emissions de CO2. Al mateix temps cuidarem la biodiversitat de la Marjaleria i anirem creant un recurs turístic poc intensiu i ambientalment sostenible”, explica el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

La Regidoria ha impulsat un primer estudi que contempla un diagnòstic i una proposta d’actuacions en diferents punts de la Marjaleria. Entre altres mesures, planteja una millora de la llacuna existent, de les séquies i una adequació de l’espai abandonat, plantació de nova vegetació, instal·lació de senyalítica i posada en marxa d’espais d’esplai. Estes inversions formen part del Pla Castelló en Verd que van ser aprovades en el Ple Municipal de la setmana passada per un import de 630.000 €.

La Marjaleria és un dels enclavaments verds més importants del terme municipal i subratlla que les Rutes de l’Aigua aspiren a conciliar les edificacions existents amb l’ecosistema natural propi i posar en valor aquesta riquesa natural i garantir la seua conservació. Ressalta que la finalitat última de Rutes de l’Aigua és aconseguir una xarxa de connectors verds que unisquen la platja amb el Molí la Font a través dels seus brolladors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari