Castelló inicia els cursos de la primera formació a mida amb compromís d'inserció del 70 %

La regidora d’Ocupació destaca que aquest programa pioner reforça les possibilitats reals d’inserció laboral

Castelló inicia els cursos de la primera formació a mida amb compromís d'inserció del 70 %
13/09/2021 -

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria d’Ocupació i de l’Agència de Desenvolupament Local (ADL)-Castelló Crea, ha iniciat aquest mes de setembre els cursos de la primera formació a mida, el programa pioner impulsat pel consistori per a donar resposta a les necessitats reals de qualificació del teixit empresarial a través de la capacitació professional de persones desocupades, de manera que s’amplie de manera important les oportunitats d’inserció laboral de les persones en situació de desocupació que participen en aquesta formació a mida.

La regidora d’Ocupació, Patricia Puerta, ha visitat el Centre Municipal de Formació Tetuan XIV que aquest dilluns ha iniciat el segon curs de formació a mida, que està dedicat al sector d’empreses d’excavacions i moviments de terres. “Un total de 13 persones han començat hui aquest curs a mida que és fruit del treball previ de l’ADL-Castelló Crea, a través de l’anàlisi i detecció de necessitats reals dels sectors productius de Castelló i la planificació de cursos específics encaminats a afavorir la inserció laboral“, ha indicat Puerta.

La regidora ha destacat que aquest curs de formació té un compromís d’inserció del 70% d’aquelles persones que finalitzen amb èxit l’acció formativa. “Estem parlant d’oportunitats reals d’ocupació i de la possibilitat de tindre un lloc de treball per al qual ha sigut prèviament format”, ha apuntat.

El curs ‘Operacions de maquinària de moviment i compactació de terres’ s’impartirà fins al pròxim 15 d’octubre i compta amb una duració de 145 hores, de les quals 40 són teòriques i la resta pràctiques. Es tracta d’una formació subvencionada per l’Ajuntament i dissenyada en col·laboració amb l’Associació Valenciana d’Empresaris de Maquinària, Construcció i Obres Públiques (AVEMCOP) i l’Associació Provincial d’Empreses d’Excavacions i Moviments de terra de Castelló (APECAS).

“Aquest és un dels sectors en els quals detectem dificultats per a la localització de persones qualificades i, per això, hem posat en marxa aquesta formació a mida, una iniciativa que impulsem des de la Regidoria d’Ocupació i amb la qual posem a la disposició de les persones en situació de desocupació una formació adaptada a la demanda real, reforçant així les possibilitats d’inserció“, ha destacat Puerta.

Es tracta del segon curs dels tres que s’han dissenyat dins del programa de formació a mida que han arrancat aquest mes de setembre. El primer, dedicat al transport de mercaderies per carretera, va començar l’1 de setembre i en ell estan participant altres 13 persones. El pròxim dia 15 està previst que inicie el curs de preparació per a poder presentar-se a l’examen oficial per a obtindre la Targeta de Mariner/a Pescador/a, en col·laboració amb la Confraria de Pescadors de Castelló i l’Autoritat Portuària.

La regidora d’Ocupació ha recordat que amb la formació a mida es compleixen dos objectius. El primer, facilitar la inserció laboral de les persones participants i, el segon, ajudar a cobrir les necessitats de contractació de les empreses del sector objecte de la formació. Per a desenvolupar aquests objectius, l’ADL-Castelló Crea ha realitzat una anàlisi i proposta d’alguns dels àmbits productius on existeixen aqueixes dificultats de localització de persones qualificades per a, a posteriori, iniciar els processos de treball amb les associacions empresarials per a definir la formació a impartir de cara a la capacitació de personal i la seua inserció laboral.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari