Castelló inicia el procés per a la construcció del nou CEIP Mestre Canós

Mezquita: “és una fantàstica notícia d’inici de curs que demostra que som una ciutat compromesa amb l’educació pública”

Castelló inicia el procés per a la construcció del nou CEIP Mestre Canós
09/09/2021 -

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castelló, celebrada aquest matí, ha aprovat l’expedient per a contractar el servei d’arquitectura i enginyeria per l’equip facultatiu per a la redacció del projecte i direcció d’obra del nou Centre d’Educació Infantil i Primària Mestre Canós, a través del Pla Edificant de construcció d’escoles.

Arranca així la contractació de la redacció del projecte, valorada en 242.565,65 euros. El següent pas serà l’adjudicació de les obres, que tenen una previsió d’inici per a juny del 2022 i compten amb una dotació de 3.862.850,4 euros. El regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha celebrat la fita destacant que “avui és un gran dia perquè iniciem els tràmits per a la construcció del nou col·legi Mestre Canós. Una escola que prompte serà una realitat, gràcies al treball conjunt de l’Ajuntament i la Conselleria d’Educació”.

De fet, l’edil responsable de la política educativa al municipi ha destacat que “és una fantàstica notícia d’inici de curs escolar, que demostra que Castelló és una ciutat compromesa amb l’educació pública“. “Des que entrarem a governar, una de les prioritats era i és reformar els centres educatius de Castelló. Perquè això suposa enfortir l’educació pública, i invertir en educació és invertir en el futur de les nostres famílies i de la nostra ciutat“, ha ressenyat Mezquita.

El regidor d’Urbanisme, José Luis López, ha destacat “l’important pas” donat aquest dijous amb l’aprovació de l’expedient per a la licitació dels projectes i direcció d’obres per a la construcció de l’escola. “Dels quatre col·legis que aquest govern municipal es va comprometre a impulsar, en dos d’ells ja s’han començat obres i en altres dos, com en aquest cas, s’han fet els passos previs necessaris per als projectes”, ha indicat.

“El Pla Edificant ha demostrat ser un model eficaç de col·laboració entre l’administració autonòmica i l’administració municipal i una solució real per a fer front a la realitat de conservació en la qual es troben molts centres educatius”, ha afirmat l’edil López.

Castelló sumarà una escola renovada i moderna

La del Mestre Canós serà una nova construcció, el que suposa que es demolirà el centre que té més de 60 anys d’antiguitat, i es farà una nova edificació que podrà acollir vora 250 alumnes. El centre comptarà amb una unitat d’educació infantil de primer cicle i tres de segon cicle, sis d’educació primària, una nova cuina i zones de jocs i esportives.

La reforma del nou CEIP Mestre Canós se sumarà a la construcció del nou CEIP Vicent Marçà que ja està en marxa, la del CEIP Herrero engegada durant aquest estiu i en breu del CEIP Sebastian Elcano, totes elles incloses en el Pla Edificant que desenvolupen l’Ajuntament de Castelló i la Conselleria d’Educació i amb el qual s’invertiran un total de 19 milions d’euros per dignificar l’ensenyança pública i les seues infraestructures a la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari