Castelló instal·la 1.098 contenidors per a la recollida selectiva orgànica

Faran de la ciutat una de les pioneres en la separació d’aquests residus

Castelló instal·la 1.098 contenidors per a la recollida selectiva orgànica
04/08/2020 -

L’Ajuntament de Castelló ha iniciat la instal·lació dels contenidors de color marró, els quals permetran implantar el servei de recollida selectiva de brossa orgànica a la ciutat i fer “que el model de gestió de residus municipals a la ciutat siga més sostenible”. Així ho ha explicat l’edil de l’àrea de Gestió dels Residus i Reciclatge, Ignasi Garcia, qui ha informat que “les noves rutes s’activaran el pròxim mes de setembre, complint així amb la previsió inicial de terminis i sense que la crisi sanitària haja parat aquest projecte”.

Informen també d’això els cartells situats als 1.098 contenidors que la concessionària ha començat a instal·lar, uns treballs que s’estendran durant tot el mes d’agost. Els depòsits romandran tancats fins a la posada en marxa del nou servei, quan estaran disponibles perquè la ciutadania, bars, restaurants, col·legis i xicotets comerços depositen els residus de matèria orgànica.

Per a Garcia, l’arribada de la recollida selectiva d’orgànica suposarà “la consolidació de la tendència creixent quant a hàbits de reciclatge i reutilització que han demostrat els veïns i les veïnes en els últims mesos” i ens permetrà “la reactivació econòmica verda i sostenible per la qual hem apostat des de l’inici de la crisi”. L’arribada del servei suposarà l’adquisició de tres nous vehicles de càrrega i un de neteja de contenidors i l’ampliació d’un 20% del personal dedicat a la recollida de residus urbans.

Com a part del projecte, està prevista la instal·lació de 150 unitats de contenidors de característiques similars, per a envasos lleugers (plàstic, alumini i acer), amb la finalitat de reforçar l’actual dotació de contenidors per a aquest tipus de residus. Així, s’aconseguirà que el volum disponible per al depòsit d’envasos siga d’11,7 litres/habitant, duplicant el previst per Ecoembes.

Cal recordar que, entre els anys 2016 i 2020, l’Ajuntament de Castelló va dur a terme tres experiències pilot prèvies a la implantació d’aquesta mena de recollida selectiva. Es va observar que, al llarg de les diferents fases, la quantitat de residus de fracció orgànica depositats al contenidor marró va anar incrementant-se, aconseguint, així mateix, un material amb molt baix percentatge de restes corresponents a altres fraccions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari