Castelló porta el POD a la Junta de Govern i avança en l'aprovació definitiva del Pla General

El document inclou les subsanacions que requereix Costes en el seu últim informe i serà remés ara al Servei Provincial

Castelló porta el POD a la Junta de Govern i avança en l'aprovació definitiva del Pla General
10/10/2022 -

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat hui en sessió extraordinària el projecte modificat de la versió definitiva del Pla d’Ordenació Detallada (POD) de Castelló, aprovat per la Junta de Govern el passat 21 de juliol, que inclou les subsanacions derivades de les consideracions realitzades en l’informe emés per la Direcció General de la Costa i la Mar el 27 de setembre, així com dels aclariments puntuals de grafisme i/o retolació advertits en aqueixa última versió. Així mateix, s’ha acordat remetre el document complet al Servei Provincial de Costes per a l’emissió de l’informe corresponent i, informat favorablement aquest document definitiu, o transcorregut el termini previst per a això sense que aquest siga emés, elevar al ple el POD per a la seua aprovació definitiva.

Segons es recull en l’acord de la Junta de Govern Local de hui, amb els canvis introduïts en la documentació del pla, “queden justificats tots els aspectes observats en l’informe de la Direcció general de la Costa i la Mar, no produint-se cap canvi en l’ordenació proposada pel pla. No obstant això, sí que es corregeixen errates, s’introdueixen frases de caràcter aclaridor en les ordenances i es modifica la representació de les servituds d’accés a la mar a fi de ser millor identificades per l’organisme amb competències en la matèria”.

Castelló avança així en l’aprovació definitiva del Pla d’Ordenació Detallada, després que al desembre del 2021 s’aprovara ja el Pla General Estructural (PGE). “Amb aquests dos documents que conformen el Pla General de Castelló en vigor, la ciutat disposarà d’un planejament urbanístic que dissenya el Castelló dels pròxims 20 anys, que promou un ús racional i sostenible del sòl, i que és motor econòmic i generador d’oportunitats”, ha explicat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

El regidor d’Urbanisme, José Luis López, ha destacat que “estem en l’última fase de la tramitació d’un Pla General en el qual hem estat treballant des del passat mandat per a retornar la seguretat jurídica a Castelló, després que l’anterior ordenament urbanístic estiguera anul·lat per la justícia”. “Hem atés les modificacions que ens requeria Costas i confiem a poder aprovar de manera definitiva el Pla d’Ordenació Detallada com més prompte millor”, ha apuntat López.

“El nou Pla d’Ordenació Detallada suposa la finalització del Pla General, i aportarà garantia jurídica a les inversions a la nostra ciutat, així com a la gent que està o ha de fer reformes al seu habitatge, i, a més, amb la seua aprovació definim on van les dotacions de la nostra ciutat, com el Conservatori davant dels jutjats”, ha destacat el segon tinent d’alcaldia, Ignasi Garcia. “A més, protegim el paisatge i, el més important, cohesionem la ciutat, la part del desenvolupament industrial, la part forestal i agrària i la del desenvolupament residencial on estan les dotacions per a les persones”, ha assenyalat Garcia.

“Castelló inicia el camí per a avançar amb un model de ciutat sostenible i compacta que s’adapta a la lluita contra el canvi climàtic. El nou Pla d’Ordenació Detallat protegeix el nostre cinturó agrari verd amb mesures de protecció per a reactivar el nostre sector primari i recuperar el nostre paisatge”, ha destacat el tercer tinent d’alcaldia, Fernando Navarro. El regidor també ha ressaltat l’aposta del POD per la rehabilitació i per la regeneració dels barris més vulnerables de la ciutat “perquè no hi hagen barris de primera i de segona”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari