Castelló obri un procés participatiu sobre la Zona de Baixes Emissions

Castelló obri un procés participatiu sobre la Zona de Baixes Emissions
27/02/2023 -

L’Ajuntament de Castelló inicia un procés participatiu de cara a la futura implantació de la Zona de Baixa Emissions (ZBE) en la zona centre de la ciutat. Un projecte que respon a la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica, que obliga a totes les ciutats espanyoles de més de 50.000 habitants a establir aquest tipus d’actuacions.

Així, i amb la finalitat de comptar amb la participació de la societat castellonenca en el codisseny d’aquesta actuació, l’Ajuntament llança un procés de participació obert a tota la ciutadania. “La finalitat és dissenyar conjuntament aquest nou espai urbà per a, entre tots i totes, millorar la qualitat de l’aire i la salut ambiental de la ciutat, mitigar el canvi climàtic i continuar impulsant la mobilitat sostenible”, ha destacat l’alcaldessa, Amparo Marco.

El procés participatiu consta de diverses fases. D’una banda una enquesta oberta a tota la ciutadania que està ja disponible en la web zbe.castello.es des de hui, dilluns 27 de febrer, al diumenge 19 de març. En aquesta web també es pot ampliar informació sobre l’Adequació Modal 1, que és la primera a través de la qual es començarà a implantar la ZBE. En paral·lel, l’Ajuntament ha convocat per a març una reunió amb agents socials, econòmics i educatius de la zona. La finalitat d’aquesta trobada és explicar amb detall les característiques d’aquesta primera fase del projecte i resoldre qüestions tècniques que puguen sorgir. “Volem conéixer l’opinió dels veïns i veïnes de les zones on s’implantarà la ZBE, valorar les seues necessitats i recollir propostes que ajuden a crear una ciutat més amable i habitable”, ha apuntat Marco.

Amb la finalitat d’obrir la participació a tota la ciutadania i arribar a totes les persones, especialment a aquelles amb accés limitat a mitjans digitals, el procés participatiu contempla diverses jornades de realització d’enquestes a peu de carrer en les zones objecte de la intervenció de l’Adequació Modal 1.

Cal destacar que dins de l’àmbit general de la Zona de Baixes Emissions de Castelló, la intervenció definida en el projecte Adequació Modal 1, per al qual ara es demana la participació ciutadana, es limita a les següents cinc zones: Zona 1, que comprén les calles Bisbe Capero, 9 de març, Almansa, Santa Bàrbara, Sagrada Família, Arquitecte Maristany i Sant Miquel (tram entre Santa Bàrbara i Cerdán de Tallada); Zona Clavé, amb els carrers Arrufat Alonso, plaça Clavé, Sant Lluís, Conde Pestagua, Sant Félix i Sant Roc; Zona de prioritat central, on es troben els carrers Asensi, Herrero, Trinitat, Ximénez, Navarra, Sant Vicent, Sant Blas, Bayer i Sant Francesc; Zona 4 que comprén els carrers Lluís Vives i Temprado; i Zona 6 amb un tram del carrer Moyano.

La informació obtinguda a través d’aquest procés participatiu serà avaluada per l’empresa adjudicatària de l’obra i els tècnics municipals per a, en funció de les possibilitats arquitectòniques i urbanístiques, incloure els suggeriments més rellevants en el projecte d’execució de l’Adequació Modal 1. Cal recordar que aquesta primera actuació de la Zona de Baixes Emissions de Castelló té un import de 7.840.147,36 euros finançats a través dels fons Next Generation del Pla de Recuperació Transformació i Resiliència. L’empresa adjudicatària de la redacció del projecte i execució de l’obra és l’UTE Becsa-Telecso.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari