Castelló posa en marxa el servei gratuït d'orientació jurídica de proximitat 'Justiprop'

El servei s’oferirà amb cita prèvia a partir del 20 d’abril en dues oficines que se situaran en el Casal Jove i en l’Arxiu Històric Municipal

Castelló posa en marxa el servei gratuït d'orientació jurídica de proximitat 'Justiprop'
16/04/2022 -

Castelló obrirà el pròxim 20 d’abril dues oficines Justiprop, el servei gratuït d’orientació, assessorament i informació jurídica finançat per la Generalitat i prestat per professionals de l’Advocacia, en col·laboració amb el consistori. Per a la posada en marxa d’aquest servei, l’Ajuntament de Castelló posa a la disposició de la ciutadania dos espais. Es tracta del Casal Jove del Grau i l’Arxiu Històric Municipal situat al carrer Gaibiel.

D’aquesta manera, Castelló comptarà a partir del dia 20 amb dues oficines Justiprop, un projecte impulsat per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública per a oferir informació gratuïta en matèria d’accés a la justícia, mediació, assistència a les víctimes del delicte i protecció de drets.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que “des de l’Ajuntament hem habilitat dos espais per a posar a la disposició de la ciutadania aquest nou servei a través del qual s’ofereix ajuda i assessorament gratuït en assumptes judicials”.

Així, en aquestes oficines també s’oferirà informació a la ciutadania sobre recursos públics o privats als quals acudir per a la protecció i defensa dels seus drets i interessos legítims; informació sobre tràmits administratius davant el Registre Civil, Mercantil i de la Propietat; o assessorament i orientació jurídica prèvia al procés per a reclamar la tutela judicial dels drets i interessos, quan tinguen per objectiu evitar el conflicte judicial o analitzar la viabilitat d’aquesta pretensió, entre altres serveis d’assessorament.

El servei Justiprop es realitzarà en el Casal Jove els dilluns en horari de 9.30 a 13.30 hores i els dimecres, en el mateix horari, en l’Arxiu Històric municipal situat al carrer Gaibiel. Les persones interessades han de sol·licitar cita prèvia a través d’https://www.castello.es/frontal/citaprevia/pages/info.php?c=12, telefonant al 010 o enviant un WhatsApp al 666934000. Per a més informació, es pot contactar també amb l’Ajuntament a través del mail afic@castello.es o consultar la web https://justiciaoberta.gva.es/.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari