Castelló posa cércol a les pintades de carrer amb un curs pioner de formació per a agents de Policia Local de tota España

Castelló posa cércol a les pintades de carrer amb un curs pioner de formació per a agents de Policia Local de tota España
06/02/2024 -

El govern municipal de Castelló posa cércol a les pintades de carrer amb un curs pioner de formació per a agents de Policia Local de tota Espanya que ha organitzat la Policia Local de Castelló i ha tingut lloc a l’Escola de Seguretat Pública de l’Ajuntament de Castelló, en el centre Tetuan XIV.

Aquesta jornada de formació per a abordar els danys que es produeixen en el patrimoni de totes les ciutats, afecta tant a xicotetes com a grans, ha reunit 40 agents de policia local arribats de diversos punts del país, amb la presència destacada de fins a 10 agents de Madrid. L’alcaldessa Begoña Carrasco i el regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Ortolá, al costat del comissari cap de la Policia Local de Castelló, Francisco Catalán, s’han traslladat a les dependències de Tetuan XIV per a interessar-se pel transcurs d’aquesta jornada.

L’alcaldessa, Begoña Carrasco, sosté que “abordem la neteja des de tots els fronts i aquest curs pioner de formació que ens fa ser referent en tota Espanya és un d’ells, amb agents venuts de tota Espanya per a atallar la problemàtica de les pintades que degraden la imatge de les nostres ciutats. Hui des de l’Ajuntament fem un pas més amb aquesta jornada. Una de les primeres mesures que vam posar en marxa quan arribem al govern va ser el Pla de xoc de neteja que mereixien des de fa temps els castellonencs. En aquests moments hi ha un operatiu de la Policia Local amb vehicles camuflats i agents uniformats per a localitzar als autors d’aquestes pintades i comptem amb les brigades antipintades, amb 30 persones que diàriament netegen superfícies públiques i privades. I tot per a aconseguir un Castelló més net”.

Per part seua, el regidor de Seguretat i Emergències, Antonio Ortolá, assenyala que “el compromís del govern municipal juntament amb la Policia Local per a fer respectar el mobiliari urbà és absolut, i cursos com aquests ens ajuden a treballar amb més eficàcia”.

Les sancions de les persones infractores, sempre que els fets no siguen constitutius de delicte, poden arribar fins a 3.000 euros, segons recull l’Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana. I els canals directes per a denunciar aquest tipus de comportaments incívics que embruten la imatge de la ciutat són a través del telèfon 092 de la Policia Local i l’aplicació del Servei de Manteniment de la Ciutat (SMC) o assistint de manera presencial a les diferents Tinences d’Alcaldia de la ciutat.

Aquesta jornada de formació, dirigida a agents de Policia Local de tota Espanya sobre pintades i intervenció policial s’ha dut a terme per part de l’Escola de Seguretat Pública del consistori amb l’objectiu d’augmentar els coneixements en aquesta matèria. El curs ha despertat un gran interés en comissaries de tota Espanya, per la qual cosa han assistit agents de Policia Municipal de Madrid, Policia Local de València i d’altres localitats de la província de Castelló, que s’han format en aquest curs amb una duració de 8 hores i ha impartit David Pérez, policia local d’Alacant, especialista format en matèria de pintades.

Carrasco assegura que “treballem de manera coordinada entre les diferents àrees del govern per a destinar els recursos suficients amb la finalitat d’actuar a tots els nivells per a millorar la imatge de la capital, donant resposta a les demandes dels veïns”. “I per a això, és fonamental la labor de la nostra Policia Local, en sintonia amb l’àrea de Serveis Públics, que té les competències de neteja, i amb la participació ciutadana perquè ens ajuden a denunciar i a identificar als autors, molts reincidents”.

Entre els continguts que s’han impartit en la jornada cal destacar la definició i tipologia de les pintades, el marc jurídic a aplicar sobre aquest tema, la seua presència en xarxes socials, com identificar a autors de pintades o l’elaboració d’informes referent a l’actuació policial contra aquests fets. També s’ha tractat el com actuar des de la prevenció i la denúncia de les persones infractores, així com quines sancions administratives i penals s’apliquen en aquests casos.

“El gran interés que ha suscitat aquest curs demostra que la Policia Local de Castelló és referent en el que a combatre pintades de carrer es refereix. De fet, a causa de la rellevància del problema i a l’interés que existeix per a combatre-la de manera correcta, estem estudiant la realització d’un curs monogràfic sobre pintades urbanes en pròximes dates”, ha explicat Ortolá.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari